maanantai 15. syyskuuta 2014

Amerikan pastilleihin käsiksi

Karkkiteeman työstäminen #karkkineule-kilpailua varten jatkuu. Ideana kilpailussa on neuloa tai virkata jokin käsityö Novitan langoista Fazerin karkkikääreitä inspiraationa käyttäen. Aiemmin virkkailin jo lakupussin kuvioita ja ne ovatkin jo pikkuhiljaa löytämässä muotoansa valmiissa työssä. Siitä lisää myöhemmin, nyt kuitenkin väliin jotain muuta.


Yksi perinteinen lapsesta-asti-suosikkini Fazerin karkeista on Amerikan pastillit. Lapsuudesta muistan, että näitä myytiin pahvirasiassa. Saakohan niitä vielä? Nyt kaupassa osui silmiin vain pusseja. Karkit kuitenkin on pysyneet saman näköisinä ja makuisina.
Kämmekkäät tuntuivat vuodenaikaan sopivilta ja tarpeellisiltakin vaatekappaleilta, joten sellaisiin lähdin sommittelemaan amerikan pastillien värejä ja muotoa.


Valkoinen pohjaväri on vitivalkoista Nallea, samoin oranssit pallerot. Vaaleaa liilaa ja mintunvihreää löytyi Woolin värivalikoimasta. Aika hyvin nuo värit natsaa pastillien kanssa, liila vain on vähän tummempaa langassa kuin karkissa.


Tämä ei taida päätyä kilpailutyökseni kahdesta syystä: ensinnäkään kuvio ei ole ihan kilpailun ohjeistuksen mukainen, koska inspiraationahan toimivat itse karkit eikä käärepaperi. (Joskin käärepaperista näkyvät karkit läpi, joten voisi sen tulkita niinkin, että ne kääreen ulkoasuun kuuluvat.) Toisekseen tämä aamu oli ensimmäinen kylmän kirpeä syysaamu ja kaipasin käsiin lämmikettä, joten en taida malttaa lähettää näitä pois kilpailuun, vaan nappaan ne suorilta tein käyttöön omiin käsiin. :)


#Karkkineule-kilpailun toteuttavat Novita, Fazer ja Pirkka-lehti yhteistyössä. Kilpailutöiden tulee olla Novitalla 3.11 mennessä ja voittaja valitaan  Suomen Kädentaidot messuilla Tampereella.

15 kommenttia:

 1. Aivan ihanat nuo pasttilli kämmekkäät. Nuo amerikkalaiset oli lapsena miunkin herkkua, siihen asti kun söin niitä serkkuni kanssa kilpaa, vatsahan siitä sekaisin meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Lapsena ei aina osaa arvioida, mikä olis kohtuullinen määrä. Täytyy kyllä tunnustaa, että mulle maistuu nämä vieläkin. Tietty ei passaa syödä liikaa kerralla! :)

   Poista
 2. Aika herkullitset kämmekkäät!

  VastaaPoista
 3. Makeat kämmekkäät! Nyt tekee mieli amerikan pastilleja.

  VastaaPoista
 4. No voi nam! Alko ihan hulluna himottaan nyt noita pastilleja. Hienot on kämmekkäät ja en yhtään ihmettele, ettet malta lähettää niitä kilpailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tietty voisin tehdä kilpailuun vielä toiset tämmöiset, kämmekkäissä ei kauaa kestä. Mutta ainakin tällä hetkellä tuntuu, että mun toinen karkkineuleidea on vielä kivempi.

   Poista
 5. Kauniit ja nyt niin tarpeelliset, varsinkin aamu- ja iltalenkillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kyllä nyt on ollut tosi kylmiä aamuja!

   Poista
 6. Oikein namuset kämmekkäät :)

  VastaaPoista
 7. Siinä askissa on karkkeja kuvassa. Meidän duunin kioskissa on niitä myynnissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, sittenhän nämä kämmenikkäät liittyykin karkkikääreeseen oikeesti. :) Pitäiskin ihan nostalgiasyistä joskus ostaa karkkipäiväksi sellainen aski.

   Poista