perjantai 9. tammikuuta 2015

Lämmikettä pieneen kylmyyteen

Tänä talvena ollaan välillä päästy nauttimaan kunnon pakkasista ja välillä mittari on taas heittänyt nollaan ja plus-asteille. Noille vähän lämpimämmille keleille riittää pipon sijaan ihan hyvin panta, ainakin jos ei viivytä ulkoilemassa pitkään. Tytär oli jostain bongannut kuvan villapannasta ja toive oli taas tavan mukaan täsmällinen; hän halusi itselleen sinisen pannan, jossa on lumihiutaleita.


Lanka käytiin ostamassa yhdessä ja valittiin Marks & Kattens Alpaca, joka läpäisi neidin tiukan kutittamattomuusseulan.

Lumihiutaleet on tehty valkoisesta Novita Säteestä; paljetit tuovat hiutaleisiin ihanasti säihkettä.
Tytär halusi nimenomaan näin, että jokainen lumihiutale on erilainen. Keskimmäisen tähden ohje löytyy Attic24 -blogista ja reunoilla olevat tähdet löytyvät Snowcatcherin valtavasta lumihiutalevalikoimasta, nämä ovat nimeltään Garden snowflake 6 ja 7.


Panta on virkattu poikittain isolla koukulla, samalla mallivirkkauksella kuin esim. nämä kämmekkäät. Nappien ansiosta sama panta sopii moneen erikokoiseen päähän. Erillisiä napinläpiä ei tarvita, koska mallivirkkaus on sen verran reikäistä.


Panta valmistui itseasiassa jo viime vuoden puolella, mutta sitä ei tietenkään voinut kuvata ilman lunta ja sitten joku oli astunut sen päälle päiväkodissa, joten se piti jo kerran pestäkin... Nyt juuri on vielä lunta, joten piti kiiruhtaa kuvaamaan, ennenkuin kaikki sulaa taas. Kummallinen talvi!


6 kommenttia:

 1. Ompa sievä panta, sopii hyvin tytöllesi.

  VastaaPoista
 2. Onpa sievä! Eikö olekin ihanaa kun lapset tietävät mitä tahtovat, harmi ettei sen toteutus ole aina aivan mutkatonta. :)

  VastaaPoista
 3. Parasta on se, että äiti osaa toteuttaa sen mitä lapsi tahtoo, eikä painele kauppaan ostamaan. HIENO ON!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kosotäti, Lankakeiju, AnnaL, Marjaana, Minna! :)
  Marjaana: tämä nuorin kyllä tietää välillä vähän turhankin täsmällisesti mitä tahtoo, mutta onhan se hyvä ominaisuus loppujen lopuksi. :)
  Minna: Joskus on ehkä rajakin tullut vastaan...:D

  VastaaPoista