perjantai 1. heinäkuuta 2016

Psykedeelisiä vinoneliöitä

Tour De Sockin kolmas etappi aiheutti ilmestyessään melkoiset säväykset. Toisaalta ne säväykset sanoivat, että hui miten vaikean näköinen malli, mutta toisaalta taas että oi miten mielenkiintoinen toteutustapa ja iik miten ihanan näköiset sukat. Malli on Kirsten Hallin Diamondback Socks.


Aloitin sukat kaksi päivää myöhässä, koska etapin alkaessa oli juuri Korsi-hihojen teko kesken ja ne oli pakko saada valmiiksi tiettyyn päivään mennessä. Luotin kuitenkin, että saan siitä huolimatta nämä sukat tavoitteen mukaisesti määräajassa valmiiksi, joten aloitin neulomisen kaikessa rauhassa siinä vaiheessa, kun moni oli jo maalissa. Myöhäisestä aloituksesta oli se hyöty, että ehdin ennen aloitusta lueskella toisten kokemuksia mallin neulomisesta ja siihen liittyvistä kompastuskivistä, joita osasin sitten toisten kokemusten perusteella välttää.


Ensin aloitin iloisen värisellä raitalangalla - ja parin ensimmäisen mallikerran jälkeen totesin, että lanka ei sovi malliin. Vinoneliöistä tulee hauskasti moniväriset ja selkeästi erottuvat nimenomaan lyhyin pätkin pätkävärjätystä langasta tehtynä. Niinpä vaihdoin siihen ainoaan toiseen lankaan, joka sattui olemaan mukana mökillä juhannuksen vietossa. Tällä kertaa tuli täysosuma - lanka on kuin tehty tähän malliin.


Lanka on Superba Bamboo Superwash, jossa on 50% villaa, 25% bambua ja 25% polyamidia. Ostin sen lankamaailman blogitapaamisesta ja olen ollut kovin kiinnostunut, millaiset tulee (osittain) bambuisista sukista. Lanka on tavallista villalankaa kiiltävämpää ja liukkaampaa, mutta neulomisominaisuuksiltaan se ei poikkea juurikaan tavallisesta sukkalangasta. Jalassa sukat tuntuvat sopivan napakoilta, vaikka pelkäsin bambun tekevän neuleesta lörpön. Ja mikä miellyttävintä, nämä tuntuvat tavallisia villasukkia vilpoisemmilta, eli taisin saada kaipaamani kesäsukat.


Sukka rakentuu yksi kerrallaan neulotuista vinoneliöistä. Kantapään rakenne on omanlaisensa ja istuu jalkaan oikein mukavasti. Ohje sisälsi 16 sivua ja joka ikinen yksityiskohta oli tarkasti selitetty. Jotkut kokivat ohjeen pituuden ja seikkaperäisyyden ärsyttävänä, mutta itse pidin siitä, että kaikki oli kirjoitettu auki alusta loppuun. Uusia asioita tuli niin paljon, että selkeät ohjeet tulivat tarpeeseen. Erikoisimmat symbolit oli neuvottu kuvallisin ohjein. Tarvitsi vain keskittyä ja luottaa ohjeeseen ja olla miettimättä liikoja, niin homma eteni.

Mitäs näistä muuta osaisin sanoa - tykkään! :D

5 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä ehdottomasti kauneimmat tällä mallilla neulotuista sukista. Ja näitähän on blogeissa vilissyt ihan kiitettävästi! Ihanat :)

  VastaaPoista
 2. Upeat sukat! Tuollaiset haluaisin ehdottomasti tehdä. Tulevatko ohjeet myyntiin sitten kun tour de sock on onnellisesti neulottu maaliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ohje näytti olevan saatavilla jo nyt heti. Muistelen lukeneeni, että irto-ohjeidenkin tuotto menee nyt Tourin aikana hyväntekeväisyyteen.

   Poista
 3. Upeat sukat! Valitsemasi lanka tuo timanttikuvion kauniisti esiin.

  VastaaPoista