keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Keväällä kerran

Nyt se alkoi, nimittäin toivottu ja odotettu Sukka-Finlandia! Tai itse kilpailu ei alkanut ihan vielä, mutta lämmittelymalli tunnelmaan pääsemiseksi julkaistiin eilen. Kyseessähän on Tour De Sockin suomalainen ja suomenkielinen vastine, jossa kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen, Suomen punaiselle ristille.Tour de Sockin tapaan tässä kisataan nopeudesta, mutta myös luovuudelle on oma sarjansa. Kisata voi yksilönä tai joukkueessa tai molempia. Kilpaa voi lähteä neulomaan tosissaan tai leikkimielellä. Erilaisten ja eri tekijöiden suunnittelemien ohjeiden kautta halutaan tarjota mahdollisuus kehittyä ja oppia uusia tekniikoita.


Kisan pienellä hyväntekeväisyyteen menevällä osallistumismaksulla saa lämmittelyohjeen ja kuusi varsinaista kisaohjetta. Lämmittelymallissa ei vielä kisata nopeudesta, mutta se pitää olla neulottuna jotta voi sijoittua lopullisessa kisassa.Idea Sukka-Finlandiaan lähti Tour De Sockista; muistan että jo monena vuotena on ilmoille lentänyt heittoja, että tämmöinen samanlainen kisa pitäisi järjestää suomeksikin. Tourilta kun ovat harmillisesti jääneet pois monet, joita vieraskieliset neuleohjeet ovat kammoksuttaneet. Nytpä sattuivat siihen heittoon tarttumaan tyypit, jotka tekevät eivätkä meinaa! Tapahtuman taustapuurtajina ovat neulekahvila Lentävän Lapasen Taina ja Tarja sekä joukko suomalaisia upeita suunnittelijoita sekä lanka- ja käsityöyrittäjiä. Tapahtuma on kokonaisuudessaan toteutettu vapaaehtoisvoimin ja sivusta seuranneena voin sanoa, että työtä on riittänyt aivan hullun lailla, joten hatunnosto sanon minä!Itse olen antanut oman vaatimattoman työpanokseni testineulomalla kisaohjeita ja yrittämällä panostaa sukkakuviin enemmän kuin yleensä. Ja mikäs oli näin kauniita sukkia kuvatessa kauniin maamme syksyisessä luonnossa, vaikka sukkamallin nimi onkin Keväällä kerran. Mallin on suunnitellut Lumi Karmitsa, suunnittelijajoukon kuopus, josta takuulla kuullaan vielä paljon.
Lankoina kahden suomalaisen sponsorin langat, luonnonvaalea Tukuwool Sock sekä sininen Handun Paksukkis.


Ensimmäinen varsinainen ohje julkaistaan itsenäisyyspäivänä ja kilpailu päättyy ystävänpäivänä.
13 kommenttia:

 1. Tää on niin kaunis malli. :) Ilolla neulon! Ja Villit vanttuut ja vallattomat villasukat 2 -kirjan lisäsin kirjeeseen joulupukille... ;) Hih. Mukavaa, kun tää kisa nyt tuli. Itsekin uskaltaudun mukaan. Kauniit nää sun testineulotut versiot!

  VastaaPoista
 2. Miten tämän ohjeen saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmottautumalla mukaan Sukka-Finlandiaan. Tekstissä on linkkejä kilpailun sivulle, linkittäisin tähänkin mutta en puhelimella osaa. Tai googleta Sukka-Finlandia niin ainakin löytyy. :)

   Poista
 3. Tosi kaunis sininen väri näissä sinun sukissa. Minä en ole vielä aloittanut sukkia mutta viikonloppuna varmasti aloittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Handun värjäys, suomalainen väri. Nautiskelehan neulomisesta!:)

   Poista
 4. Kauniit sukat jälleen :) Mä en ole vielä lähtenyt näihin "yhteisvillityksiin", stressiä on ilmankin, hih! No saa nähdä jos joskus hairahdun polulta...kuka sen tietää. Kiva seurata kuitenkin toisten tekemiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sitähän voi päättää lähteä mukaan ihan ilman kilpailuhenkisyyttä... ja sitten huomata olevansa pian täysillä kisassa mukana. :D Joten ehkä toi sun strategia on parempi stressin välttämiseen. :)

   Poista
 5. Eikä, nää vois olla mun sukat :D Huvittavaa miten samannäköset nää on, vaikka mun on itsevärjättyä Dropsin Nordia ja vasta nyt näin nää sun. Hämmentävä fiilis katsoa kuvia, joissa on "omat sukat" :D

  VastaaPoista