sunnuntai 25. elokuuta 2013

Maatuska-aurinkolasikotelo jämälangoista

Ostin parit uudet aurinkolasit Seppälästä, kun toiset tuli kaupan päälle ja hintaa oli muutenkin syys-alessa vain 2€ / kappale. Tuli sitten samantien mieleen, että tarvitsen näille uusille aurinkolaseille jonkinlaiset suojat, ettei niille käy kuten edeltäjilleen, jotka vuoden päivät käsilaukussa pyörittyään ovat aivan pilalle naarmuuntuneet. Niinpä jämälankapussukkaa kaivelemaan ja tällainen aurinkolasikotelo syntyi:


Maatuska on ihanan symppis kuva-aihe ja minua on pitkään houkutellut tehdä maatuska-aiheiset lapaset, mutta en oikein keksi, kuka meillä sellaisia käyttäisi. Nyt keksin tavan päästä toteuttamaan maatuska-houkutusta ilman lapasia.

Suloisen maatuskan ruutupiirros on otettu täältä. Kotelo on neulottu suljettuna neuleena 3-koon sukkapuikoilla ja se on samannäköinen molemmilta puolilta, eli maatuskoita on kaksi. Viininpunainen ja vaaleanruskea lanka ovat Novitan 7-veljestä, beige on Gjestalin Jannea ja harmaa on jotain muuta villalankaa, jonka nimeä en muista.

Toisessa kuvassa vielä kotelo "in action". Mitään kiinnityssysteemiä en tuohon halunnut, koska lasit pitää olla nopeasti otettavissa ja laitettavissa takaisin. Ajattelin, että reunan resori supistaa kotelon suuta sen verran, että se estää laseja luiskahtamasta helposti ulos.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti