sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Ihanat kettulapaset, joista tulikin vahingossa sukat

Ihastuin näihin supersuloisiin kettulapasiin ketunkolon lankalaatikko -blogissa. Ohjeen sai tilattua sähköpostilla Taito Etelä-Pohjanmaalta. Ohje kuului kettulapasten tarvikepakettiin, eli ohjeen kanssa piti samalla tilata langat. Lankoina Teetee Pallas liukuvärjättynä keltaoranssikirjavana sekä ruskeana.


Aloitin tekemään lapasia ohjeen mukaan 2,5-koon puikoilla. Hetken matkaa tehtyäni tajusin, että lapasista tulee jättimäiset, joten purin ja vaihdoin 2-koon puikkoihin. Peukun paikkaan päästyäni tajusin, että lapaset ovat edelleen aivan liian suuret. Niinpä - hups vaan - peukun kohdalle tulikin kantapää.


Kantapään toteutin pystyraidoituksella ja kiilakavennukset sekä jalkapohja jatkuivat samalla idealla. Jalkapöydän osalta noudatin lapasten ohjetta. Ja niinhän noista tuli aivan mainiosti istuvat naisten sukat.


En nyt ole tuosta kuvion asettelusta aivan varma, että miten hyvin se sopii sukkaan. Kun tuo kettu on tuolla tavalla sukan varressa pitkittäin nokallaan; häntä kohti kattoa ja kuono kohti varpaita. Mutta eihän näistä voi silti olla tykkäämättäkään. Tuo kettu on niin kertakaikkisen suloinen ja värityskin kaunein, mitä ajatella saattaa. Ja Teeteen Pallas on aivan ihana lanka! Se on jotenkin vähän löyhemmin kehrättyä, kuin monet teolliset langat, mikä toisaalta tekee neulomisesta vähän haasteellisempaa, mutta toisaalta saa langan tuntumaan unelmaisen pehmeältä. Lopputuloksesta käyttäisin sanaa kuohkea; valmis neulos on pehmeästi upottavaa, kuin sammalmätäs.


Sukkiin ei aivan riittänyt lapasiin arvioitu määrä lankaa, jota siis tuli tarvikepaketin mukana kaksi kerää kirjavaa ja yksi kerä ruskeaa. Ruskeaa piti käydä ostamassa lisää, mutta onneksi apu on lähellä, kun lähialueelta löytyy Teeteen lankoja myyvä Kivaputiikki, jossa sattui olemaan samaa lankaa ja onneksi vielä samaa värjäyserää (kahdella eri värjäyserällä näytti olevan minun silmään aika iso ero keskenään).


Minulla on neulontajonossa Teeteen ohjeista myös nämä fillari-lapaset sekä nämä susi-lapaset, joissa lanka ja silmukkamäärä ovat samat kuin kettu-lapasissa. Saas nähdä, onko niittenkin kohtalona muuntua sukiksi, vai keksinkö jonkun muun tavan saada koon muutettua järkeväksi lapasia ajatellen.

16 kommenttia:

 1. Aivan mahtava idea muuttaa liian iso lapasohje sukiksi. Näyttääkin istuvan todella hyvin. Super söpöt!!

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat! Olen itsekin harkinnut noiden kettu- ja fillarilapasten ohjeen hankkimista, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Ja olen kyllä muistaakseni kuullut muiltakin että tulee isot näistä.

  VastaaPoista
 3. Onpa aivan ihanat repolaiset :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva lanka ja kettukuvio. Aikamoista näpräämistä, tarkkuutta vaatii. Kuten fillari- ja susilapasetkin. Taitava olet.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne! <3
  Emilia: mäkin luin jostain fb-ryhmästä, että ihmisillä oli tullut susi-ohjeella kenellä liian leveä ja kenellä liian pitkä, mulla olis kyllä tullut molempia.

  VastaaPoista
 6. Olipa hyvä vinkki tuo koon reilu mitoitus. Itsellä ohje ja langat odottelee jonossa. Saman tein ohuet puikot käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäänpä odottelemaan miten sulle käy. En tiedä, miten ohuet puikot mulla olis riittänyt. :D

   Poista