keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Heppahullun hevossukat

Kaverini täyttää pian pyöreitä vuosia. Hänen lempiaiheestaan ei ole pienintäkään epäselvyyttä; hän on nimittäin vannoutunut hevosihminen. Siksipä päätin tehdä synttärilahjaksi jotain hevosiin liittyvää.


Ravelryn kautta löysin hevoslapasten mallin, jonka on suunnitellut ihana norjalainen suunnittelija, Jorid Linvik. (Lisää Joridin taidokkaita neuleohjeita löytyy Jorid's Pattern Shopista.)


Mutta mutta... Eletään jo pitkälti huhtikuun loppupuolta eikä lapasille arvatenkaan ole käyttöä seuraavaan puoleen vuoteen. Siksipä Joridin lapasmalli pääsi puikoillani muokkaukseen, jonka lopputuloksena olikin hevossukat. 
 

Langaksi valikoituivat kaverin omimpien värien perusteella tummanruskea Teeteen Pallas sekä sinapinkeltainen Sandnesin Sisu. Tummanruskeaa Pallasta olen käyttänyt niin monessa sukkaparissa lähiaikoina, että alan jo varmaan vaikuttaa vähän kaavoihin kangistuneelta. (Mutkun se vaan on niin ihana lanka!) Sisu sen sijaan on aivan uusi lankatuttavuus, hyvin mieluisa sellainen.
Sukat on neulottu 3-koon sukkapuikoilla.


Olen oikein tyytyväinen siihen, miten tämä lapasmalli kääntyi sukkamalliksi. Langat on ihanat, värit on mahtavat, hevonen näyttää hevoselta ja muutenkin olen näihin sukkiin tosi tyytyväinen.


Näitä sukkia neuloessa on tullut kyllä monta kertaa mieleen, että pitäiskö lähteä ostamaan Da Capoa...

10 kommenttia:

 1. Ou jee kun on hienot. Mieki monet sukka mallit vääntänyt lapsiksi mutta en vielä yhtään lapasta sukiksi. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja aivan ihana kirjoitusvirhe sulla tuossa. ;) Hyvin onnistui näinkin päin, itseasiassa jos ottaa paksumman langan ja puikot, niin ei paljoo muuta tarvii tehdä. Ja tietysti vähän kuviota kattoo, et miten asettuu.

   Poista
 2. Kyllä noihin sukkiin voi tyytyväinen ollakin, tosi mahtavat. Varmasti ystäväsi pakahtuu ilosta. Upeat :)

  VastaaPoista
 3. Mielettömän hienot sukat, takuulla on saajalle mieleiset. Blogissani on sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! :) Osallistuin tuohon 11 kysymystä -haasteeseen helmikuussa, vastaukset nähtävillä täällä: http://langanpaastakiinni.blogspot.fi/2014/02/tammikuun-kooste-ja-blogihaaste.html

   Poista
 4. Heppahöperönä tykkään kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Hepat on kyllä tosi kauniita ja uljaita eläimiä!

   Poista