torstai 3. heinäkuuta 2014

Kevyt pipo merituulen tuiverrukseen

En ihan kehtaa tituleerata tätä kesäpipoksi; se on sentään suurimmaksi osaksi villaa. Mutta ei se yhtään liian kuumalta tuntunut tänään, kun meren äärellä Korkeasaaressa kävi vimmattu tuuli ja tuiverrus, vaikka päivä muuten olikin aurinkoinen. Voisi siis ehkä sanoa, että kesäpipo tuuliseen kesäpäivään meren rannalla.


Malli on Tanis Lavalleen Trench Hat Ravelrysta. Mun hatusta tuli vahingossa vähän alkuperäistä mallia lyhyempi johtuen ohuemmasta langasta ja puikoista. Muistin seikan aloitusvaiheessa ja tein hattuun yhden mallikerran neuvottua enemmän, mutta kavennuksiin päästyäni oli jo autuaasti unohtanut koko jutun. En sitten kuitenkaan viitsinyt alkaa korjaamaan valmista työtä, kun tykkään tästä näinkin.


Lanka: vaalean ja grafiitin harmaa Novita Nalle sekä vaalean ja tumman liila Novita Wool.
Puikot: 3,5 kokoinen lyhytkaapelinen pyöröpuikko (ohjetta ohuempi ihan vaan siksi, etten löytänyt paksumpaa) sekä kavennuksissa vastaavan kokoiset sukkapuikot.
Fiilis: Uskon, että tulen käyttämään tätä, mutta pitäiskö silti tehdä vielä se pidempikin versio... Kuviosta tykkään tosi paljon, joten se päätyy varmasti vielä johonkin muuhunkin käsityöhön.


Ja lopuksi vielä kuva aiemmin postatusta kirjovirkatusta laukusta, joka oli retkellä mukana. Ei tämäkään mikään hullun hyvä kuva ole, mutta ehkä vähän parempi kuin edelliset. Ensimmäinen käyttökokemus laukusta oli mukava; laukku on tarpeeksi iso pitääkseen sisällään tavanomaisten käsilaukkukamojen lisäksi myös vähän varavaatteita ja käsityön.


Tämä pipo on ensimmäinen valmistunut JYH2014-työni. Aloitettuna on jo neljä muutakin työtä: villatakki itselleni, Maaria-sukat, Meadow Grass -hartiahuivi sekä puuvillatakki pikkutytölle.

8 kommenttia:

 1. Komia pipo, ja villahan on kesällä viileää ja talvella lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän sen pitäis olla. Mieluummin sitä tarttis kesällä tietysti hellehattua, mutta tää on ollu tämmänen pipokesä.

   Poista
 2. Pipon värit ja kuvio tosi kivat. Tähän kesään just sopiva. Toivottavasti tulee vielä niin lämmintä ettei pipoa tarvita, tänään jo näyttää lupaavalta :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Tänään näyttääkin siltä, ettei pipoa tarvitse. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Tykkään itekin, et onnistu just niinku pitikin. :)

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana tuo kassi.
  Kassin malleja tuossa katselinkin, ja tällä hetkellä on kyllä ihan erilainen tekeillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasseja on kiva tehdä vaikka monta kesässä. :) Se on semmonen kesäjuttu, ainakin mulla.

   Poista