sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Iloinen puuvillatakki pikkutytölle

Eilen valmistui ihana iloinen puuvillatakki tyttärelleni. Tähän katseltiin ensin mallia yhdessä ja sitten käytiin yhdessä ostamassa langat. Pikkutytöllä oli yllättävän ehdottomat mielipiteet värien suhteen; erityisesti meinasi tulla vääntöä siitä, että minä olisin halunnut tehdä alaosasta luonnonvalkoisen, koska ajattelin sen olevan käytännöllisempi väri ja typykkä taas oli ehdoton siitä, että alaosasta on tultava hohtavan valkoinen. Hetkisen vängättyämme totesin, että pitäähän sen käyttäjän saada itse värinsä valita.

Malli on Vendula Maderskan ilmainen Flower Cardigan Ravelrysta. Ohje on englanniksi, mutta Marjut Katajalan virkkaussanakirjan avulla pääsi hyvin alkuun eikä ohjeessa monia vaikeita termejä ollutkaan.


Vähän yli viikon tätä virkkasin. Yläosa tuli valmiiksi varmaan parissa päivässä; se oli tosi hauska virkattava, kun väri vaihtui neljän kerroksen välein. Alaosan valkoisten simpukkamuodostelmien virkkaaminen oli hieman puuduttavampaa, mutta värikkäät hihat tulivat taas nopeasti. Tein niitä yhtä aikaa, aina yhden raidan kerrallaan molempiin hihoihin.


Lanka on Cataniaa, sataprosenttista puuvillaa. Muita värejä riitti yksi 50g:n kerä, mutta valkoista meni kolme kerää. Olisi mennyt vielä enemmänkin, jos olisin tehnyt ohjeen pituisen helman. Mutta en jaksanut enää lähteä hommaamaan lisää lankaa (kertaalleen jo kävin santsaamassa), vaan lopetin helman siihen, mihin kolmas kerä riitti. Kolme kerrosta helmasta vissiin jäi puuttumaan, mutta pituus on minusta ihan hyvä näin.


Saaja totesi, että "se näyttää vauvan mekolta". No juu, mutta itsepä mallin ja värit valitsi. :) Oikein sievä ja sopiva se minusta kuitenkin on ja uskon, että käyttöä löytyy kunhan vähän helle hellittää.


JYH:iin tämä on toinen valmistunut työni. Aloitettuna on näiden lisäksi villatakki, hartiahuivi ja Maaria-sukat. Sukkien kanssa kävi tylsästi: kun ensimmäinen oli valmistunut ja olin aloittanut toista, huomasinkin, että ekassa on iso virhe kuviossa ja joudun siis purkamaan sitä nilkkaan asti. Meni nyt vähäksi aikaa into siitä projektista.

14 kommenttia:

 1. Onpa pirteä takki tyttöselle, sopii hyvin kesäkäyttöön. Kurja toi sukanpurkujuttu. Ei ihme että meni into vähäks aikaa. No, teet jotain muuta välillä ja jatkat sitten taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää tehdä pari JYH-aloitusta väliin. Ja toisaalta 7-veljeksestä sukat tulee niin nopeasti, että ei se lopulta kauaa kestä tehdä se uusi jalkaterä. :)

   Poista
 2. Hyvät värit tyttö valitsikin, sillä takki on aivan huippu ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Saa tyttö jatkossakin auttaa värivalinnoissa.

   Poista
 3. Tytär on tosi hyvin valinnut värit villatakkiinsa. Lopputulos on todella onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tyttö oli itsekin mielissään, kun kerroin, että värivalintojaan on kehuttu. :)

   Poista
  2. Aivan ihastuttava neuletakki. Kyllä tyttö on osannut valita pirteät värit :)

   Poista
 4. Oh, söpö neuletakki <3 Ja söpö on mallikin! :) Ja nuo väritki käy hirmusen hyvin yhteen!

  VastaaPoista
 5. Mäkin fanitan värejä. Ihana yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Pitää tehä samoissa väreissä vissiin jotain muutakin. :)

   Poista
 6. Kyllä onkin ihana ja kaunis villatakki somalla tytöllä. Kivan pirteä.

  VastaaPoista