sunnuntai 9. elokuuta 2015

Vähän vajaa Viinisieppo

Elokuun alkaessa vaihdettiin vauhdikkaasti sukista huiveihin. Aiemmin kerroin, että sukkakilpa-tiimimme koki yhteisneulonnan niin mukavana, että sitä päätettiin jatkaa yhteisenä huivineulontana. Järjestäjiksi SyyshuiviKAL:iin rupesivat Lentävän Lapasen Taina ja Tarja. (KAL=Knit Along eli Neulo Mukana.) Ideana on neuloa huivi per kuukausi, eli viis huivia ennen joulua. Jokainen saa valita ohjeet itse oman taitotason ja kiinnostuksen mukaan ja jotain lankaisia palkintojakin on luvassa.


Elokuun koittaessa lähdin liikkeelle Heidi Alanderin suunnittelemista huiveista, joista ensimmäinen, Meadow Grass, valmistui jo muutamassa päivässä. Sitä en kuitenkaan esittele vielä; koska se on menossa lahjaksi niin laitan blogiin kuvia vasta sitten kun huivi on saajallaan.

Heti sen perään aloitin toisen Heidi Alanderin huivin, Nurmilinnun. Nurmilintu on tämän vuoden ehdoton huivihitti, sillä projekteja on kertynyt Ravelryyn vuoden aikana yli parituhatta kappaletta. Enkä minäkään halunnut jäädä tästä ihanuudesta osattomaksi. Langan olin hankkinut tähän valmiiksi jo aikoja sitten, nimittäin vyyhdin Louhittaren Luolan Väinämöistä ihanassa villiviinin värissä.


Neulonta sujui alkuun yhtä sutjakkaasti kuin Heidin ohjeilla yleensäkin, mutta toisen pitsiosion alkupuolella alkoi langan riittävyys epäilyttää. Pitsikerroksen lopulla, pikaisen punnitus- ja laskuoperaation jälkeen totesin, että ei tule riittämään. Toisaalta huivilla alkoi jo olla kokoa riittämiin ainakin kaulahuiviksi, joten neuloin toista pitsiosiota vähän leveämmäksi ja päättelin huivin ohjeen mukaisella mielenkiintoisella päättelytavalla, joka muodostaa pitsiosioon siistin nirkkoreunuksen.

Ensin huivin jääminen vajaaksi harmitti kovastikin, mutta pingotuksen jälkeen totesin, että tästä tuli kuitenkin aikas kaunis ja sitä paitsi myös sopivan kokoinen. Joten ei harmita enää.


Syyshuivi-KAL:iin ehtii vielä ilmottautua Lentävän Lapasen Ravelry-ryhmässä.  Säännöt ovat sopivan rennot, joten mukaan voi lähteä pienemmilläkin tavoitteilla.

18 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen. Väri miellyttää oikein silmääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! tämä on omia lempparivärejäni ja Louhittaren Luolan eläväpintainen värjäys vielä lisäsi viehätystä.

   Poista
 2. Ihana huivi! Mutta kyllä on ihana tuo postauksen otsikkokin, olen sille tovin hihitellyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos! Joskus tulee näitä kyseenalaisia ideoita, joita ei voi olla toteuttamatta, vaikka miettii että tajuaako kukaan. Onneksi sinä ainakin tajusit! :D

   Poista
 3. Tää on kyllä ihana. (: Itellä tekeillä myös, tosin ihan omaksi iloksi vaan.

  VastaaPoista
 4. Ihanan värinen viinisieppo, lintu ku lintu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja mun lintutietämyksellä juurikin noin. :D

   Poista
 5. Se on kaunis! Ja olet löytänyt hyvä paikan kuvata pitsihuivia, minäkin yritin tänään mutta tuli niin luokattoman huonoja että pitää yrittää uudemman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huivit on kyllä vaikeita kuvattavia, varsinkin jos ei ole mallia. Eilen oli lisäksi niin aurinkoista, että ensimmäisistä kuvista tuli valoläikkäisiä. Löysin sitten tarpeeksi varjoisen paikan, niin eikös tullut joku koiranulkoiluttaja-mies ihailemaan, että mitäs sulla on siinä, joku pitsikö? Nolona käärin kamppeeni, mutta onneksi oli muutama onnistunut otos jo tullut. :)

   Poista
 6. Tämä on niin kaunis, kuvissa ja livenä. Oliko tämä sulle itsellesi? ja kukas tai millainen malli se Viinisieppo sitten on ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Tää tulee itselle. Viinisieppo on Villiviinistä tehty Nurmilintu - koska nurmilintu nimistä lintua ei taida oikeasti olla, niin voihan siellä nurmella nukkua vaikka sieppo? :D

   Poista
 7. Todella upea huivi. Kuvat ovat kyllä upeat. Tarttee varmaankin mennä kauppaan ostamaan se enkunkielen sanakirja, josko pääsisin minäkin tuollaisen tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähän on ohje suomeksi, joten sanakirjaa et tarvitse! :) Muutenkin netistä löytyy hyvin neulesanastoa, esim. Marjut Katajala on koonnut blogiinsa hyvän sanaston.

   Poista