maanantai 1. toukokuuta 2017

Kevätpörriäisen vapputervehdys

Saapuihan se kevät viimein, ainakin täksi yhdeksi päiväksi. Eilen aamulla näytti vielä lumiselta, mutta tänään näyttää juuri siltä miltä vappuna kuuluukin. Niinpä oli juuri oikea päivä kuvata tyttären amppari-tunikaa joka valmistui juuri sopivasti vapuksi.


Mustan kimaltelevan langan historia yltää kauas, neljän sukupolven taakse lopullisesta käyttäjästään. Se löytyi vanhempieni varastosta putkiremonttia varten tehtävän siivouksen yhteydessä. Langan nimi on Kultaa & Hopeaa ja se on vyötteen mukaan tarkoitettu koneneulontaan. Vyötteestä selviää myös, että sen on valmistanut Hyvinkääläinen Valvilla, joka netistä kaivetun tiedon perusteella on toiminut vv. 1978-93. Muistelimme, että mummoni on tehnyt samasta langasta itselleen jakun. Lankaa oli jäänyt yli reilusti, joten  mietiskelin, keksisikö sille vielä jonkin hyvän käyttötarkoituksen. 8-vuotias tyttäreni näki siinä heti ampparimekon ainekset yhdistettynä keltaiseen.


Vyötteen perusteella Kultaa & Hopeaa on 100 prosenttista villaa, mutta onhan siinä villan lisäksi tuota kimalletta aika paljon mukana. Neuloessa tuntuma oli aika kova ja karhea ja mietinkin jo, onko koko hommassa mitään järkeä, kun tytär on tosi herkkähipiäinen. Keltaiseksi langaksi kävin ostamassa Lentävästä Lapasesta kerän Austermann Steppiä, joka on ihan perus sukkalanka, mutta sellaiseksi aika pehmoinen.


Ohjeeksi olin katsellut jo joskus aikaisemmin Color Flirtation Dressiä, mutta tähän lankaan se ei soveltunut langan ohuuden vuoksi ja muutenkin tarkemmin luettuna ohje oli kirjoitettu aika monimutkaisesti. Niinpä tein yläosan Tin Can Knitsin Flax Light -perusneulepuseron ohjeella ja alaosan arvioskaupalla Color Flirtation Dressin ulkonäköä tavoitellen.


Kun eilen kastelin mekon, niin kaikki karheus langasta hävisi sille tielleen. Ei ole sanankaan valitusta kuulunut kutittavuudesta tai muustakaan, vaan mekko jäi tiiviisti päälle pihaleikkeihin kuvaussession jälkeenkin.

Viimeinen kuva todistaa sen, mikä on varmaan muutenkin kaikille itsestään selvää; amppari-mekossa kuuluu nauttia amppari-mehujäätä.

15 kommenttia:

 1. Ihana ampparimekko! :) Hauskaa, kun saa työhön ripauksen menneitä sukupolvia mukaan. Miulla ois mummovainaan vanhaa pitsiä tallella. Pitäisi keksiä sille joku käyttötarkoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihanan nostalgista - ja ekologistakin, kun keksii vanhalle uuden käytön. Toivottavasti keksit pitsistä jotain oikein ihanaa! :)

   Poista
 2. Oi miten tytöstä on tullut iso ja ihanan neuleen sai parahiksi Vapuksi!
  Minun ampparineuleeni tulee jälkijunassa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kasvaahan tuo kovaa vauhtia, onneksi tässä mekossa on vähän kasvun varaa. :) Moneen kertaan tätä tehdessä mietin sitä sun paitaa; annoin sulle hyvän ohjeen mallitilkun suhteen ja sitten en tehnyt sellaista itse ja jännitin loppumetreille, että värjääkö musta keltaisen pilalle. Vaan ei, ei päästänyt yhtään väriä. Kyllä ennen osattiin!
   Täytyy katsoa saisko joskus niitä kahden ampparin kuvia otettua. ;)

   Poista
  2. Ihanaa ettei värjännyt, se harmistus olisi ollut suuri!
   Kyllä me vielä ampparikuvat saadaan :)

   Poista
 3. Aivan ihana! Mulle kävi ihan 7-veljeksen kanssa sama. Oli pesuun mennessä ihan kamalan karheat sukat, mutta pesun jälkeen niiin unelmapehmeät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Aika monen langan kanssa loppujen lopuksi pesu tekee ihmeitä. :)

   Poista
 4. Ihana mekko ja onpa mahtavaa, että toisella langalla on historiaa mukana ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuo historia tekee tästä vielä erityisemmän ja ihanamman!:)

   Poista
 5. Hauska mekko ja vallan ihana mallityttö!

  VastaaPoista
 6. Huisin hieno mekko. Hyvin tytär näki mitä langasta voisi tulla, ja tulikin kiva.
  Flax Light on hyvä pohja moneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tytär toimii monesti hyvinä apusilminä, vaikka joskus maut menee ristiinkin. :)

   Poista