sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Haaste: Jäikö jokin häiritsemään?

Onkohan kenellekään muulle käynyt näin: jokin käsityö valmistuu ja se on periaatteessa tosi kiva, mutta jokin yksityiskohta jää ärsyttämään niin paljon, että koko vaate meinaa jäädä käyttämättä. Ja vaikka ongelma on pieni ja se olisi helppo korjata, niin sitä ei vaan tule tehtyä.

Minulla on ollut tämä ongelma ainakin kolmen vaatteen kohdalla ja nyt voin ilokseni kertoa, että kaksi näistä on korjattu. Vaati noin vuoden harmittelun ja ryhtymisen vaikeuden mutta molemmissa tapauksissa lopulta vain pienen työn, jonka jälkeen kummatkin vaatteet ovat päässeet käyttöön ihan toisella tapaa kuin ennen.

Ensimmäinen korjattu vaate on Shetland Cardi, joka valmistui viime vuonna kevättalvella. Takista tuli kiva ja käytinkin sitä viime kesänä melko paljon, mutta alusta asti ärsytti se, että huivimaisen etulistan päättely jäi vähän lörpöksi. Ja ongelma vaan paheni ajan myötä. Lopulta takki jäi pari kertaa pistämättä päälle, kun lörpöt reunat ärsyttivät. Siinä vaiheessa havahduin, että miksi ihmeessä kerrasta toiseen vaan harmittelen asiaa, kun reunan päättely olisi ihan helppo purkaa ja päätellä uudelleen tiukemmin. Lopulta, noin vuoden kuluttua takin valmistumisesta, tein sen, mikä olisi pitänyt tehdä heti. Uusi päättely teki reunasta napakan ja enää ei ole takki jäänyt käyttämättä, vaan siitä on tullut todellinen luotto-takki. Ero vanhaan on pieni mutta ratkaiseva.


Toinen vaate on viimekesäinen Particular-kesätoppi, joka oli melko paljon käytössä viime kesän siitäkin huolimatta, että alaresorin lörppöys vähän ärsytti jo silloin. Bambusta tehty resori lörpähti kesän mittaan vielä lisää ja kun olin tänä keväänä ottamassa topin uudelleen käyttöön, totesin että resori on jo niin lörppö, ettei se kerta kaikkiaan enää näytä hyvältä. Koska tykkään topista paljon ja halusin saada sen käyttöön kesäksi, niin tässä tapauksessa sain tartuttua toimeen aika pian. Neuloin resorin uusiksi numeroa pienemmillä puikoilla ja nyt se istuu vyötäröltä niin kuin tämmöisen topin kuuluukin istua.


Parin muun neulojan kanssa tuli juttua aiheesta ja joku tunnusti, että tämän tapaisia pikkuvikoja saattaa omastakin kaapista löytyä... Siitäpä tuli mieleen pistää pystyyn haaste: Valmiiden töiden häiritsevät jutut kuntoon.

Haasteen ideana on, että ilmoittaudut mukaan tämän postauksen kommenttiosiossa ja kerrot, mikä työ pitäisi korjata ja miten. Voit myös kysellä vinkkejä korjausprojekteihin, josko minä tai joku muu osaisi auttaa. Ajaksi voisi määritellä vaikkapa kesän yli, eli elokuun loppuun mennessä projektin pitäisi olla valmis. Palkinnoksi saa toisten neulojien tuen/painostuksen oman projektin onnistumiselle ja parhaassa tapauksessa onnistuneen valmiin työn. Osallistujien niin salliessa voin myös esitellä toistenkin onnistuneita korjaustöitä blogissa, jotta saadaan jaettua intoa ja inspiraatiota muillekin. Saatanpa innostua vielä projektin edetessä arpomaankin osallistujien kesken jotakin...

Itse ilmoittaudun haasteeseen mukaan tällä norjalaisneuletakilla, jonka nappilista jäi muuten kelvollisessa takissa liian löperöksi ja siksi takki ei ole päässyt ansaitsemaansa käyttöön kuin muutamia kertoja.

10 kommenttia:

 1. Minä voisin ilmoittautua mukaan pussin kanssa, jota esittelin instagramissa neulekuvahaasteen tiimoilta. Eli pussi saumat auki ja vetoketju irti ja sopivampi ja paremmin laitettuna tilalle. Ja saatanpa keksiä jotain muutakin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun ilmottauduit! Kuulostaa just sopivalta projektilta tähän ja varmasti tulee hieno nyt kun tiedät jo valmiiksi että miten ei pidä tehdä!:)

   Poista
 2. Kelpaako tulla mukaan jotta saisin jonkun neuletyön valmiiksi? Olisi mun projekti. Täytyis vaan saada lisää lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toki! Kanssaneulojien tukea ja painostusta voi hyödyntää haluamallaan tavalla. :) Mullakin taitaa itse asiassa projektin eka vaihe olla se, että tilaan lisää lankaa.

   Poista
 3. Mulla on pari neuletta jääneet pingottamatta ajatuksella "kyllä ne käytössä venyy", mutta eivätpä ole venyneet. Voisikohan näiden pingotuksella osallistua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pingottaminen on ehdottoman tärkeä työvaihe monen neuleen kohdalla, joten todellakin voi! Toivottavasti pingotus tekee toivotun lopputuloksen. :)

   Poista
 4. Mulla ei nyt oo oikein millä osallistua, mutta kiva idea. (: On mulla kyllä yksi paita, joka on jo suurimmaksi osaksi purettu ihan muuhun käyttöön. :D Tässä kohtaa syy oli langan väri. En sen väristä paitaa osannut pitää, ei tuntunut omalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri onkin vähän hankalampi yksityiskohta lähteä muuttamaan, tosin yhteen aikaan värjäilinkin aika paljon vaatteita ihan pesukoneväreillä. Villa kuitenkin asettaa omat haasteensa, pitäis värjätä käsin.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ainakin itselle toivottavasti tämä nyt antaa kimmokkeen hoitaa vielä tuo yksi vältelty juttu - itse asiassa laitoin jo langan tilaukseen - ja jos joku muukin tästä innostuu niin hyvä niin! :)

   Poista