perjantai 26. toukokuuta 2017

Terrabonne

Alkuvuodesta lähdin pitkästä aikaa mukaan testineulontaan, kun Ravelryn Testing Pool -ryhmässä silmään osui hauskan näköinen huiviohje, jolle etsittiin testaajia. Terrabonne on amerikkalaisen Taiga Hilliardin suunnittelutyötä.


Terrabonnessa kiinnosti erikoinen rakenne ja se, että värialueet eivät jakaudu ihan tavanomaiseen tapaan. Kuvan perusteella kuvittelin äkkiseltään ohjeen pitävän sisällään jotain monimutkaisempaakin, mutta työ eteni loppujen lopuksi melko yksinkertaisesti kulmasta toiseen, ei mitään erikseen poimittuja silmukoita tai muuta sellaista. Eriväriset puoliskot toteutettiin intarsiana eli "keskiviivalla" langat kieputettiin toistensa ympäri. Ohje sisältää tekniikkaan kuvallisen ohjeen.


Huivi syntyi nopeasti ja vaivattomasti. Siitä tuli kooltaan aika pieni, ei ihan tarpeeksi hartioita lämmittämään, mutta kaulahuiviksi aivan sopiva. Ohje on sen tyyppinen, että kokoa on helppo muokata.


Langoiksi kaivoin omien varastojen kätköistä siniharmaata Rowan Fine Artia, pinkkiä Louhittaren Luolan Väinämöistä sekä jotain valkoista vastaavan paksuista.

Huivi valmistui jo maaliskuussa ja kuvat on ottanut niihin aikoihin Majaillaan -blogin Mirella. Kiitos! :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos Tiia! Ihana nähdä kuvat ja tuo upea huivi vihdoin blogissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvausavusta!:D Nyt huomaa kuinka harmaata oli vielä maaliskuussa kun vertaa tässä keväämmällä otettuihin kuviin, mutta hyviä kuvia tuli silti. :)

   Poista
 2. Hyvännäkönen huivi! Mie ilmoittauduin testineulomaan sitä bulkya versiota, mutta jättäydyin pois nähtyäni ohjeen: liikaa lukemista :D Eikä superpaksulle, pienelle huiville ehkä hirveesti ois käyttöä löytyny...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä, koska tämän ohje ei ollut hirveen pitkä eikä lukemista ollut kauheesti, kun samat kerrokset toistui ja toistu. "Bulkyja" lankoja en kyllä itekään juurikaan käytä, tuntuu liian paksulta.

   Poista
 3. Mä oon nähnyt ko. huivista yhden tekeillä olevan ja täytyy sanoa, että tää on kyllä mielenkiintoinen huivi. Kahta samanlaista ei varmaan ole. Tästähän tuli oikein pirtsakka :)

  VastaaPoista