lauantai 3. kesäkuuta 2017

Kesäinen Miette-neuletakki

Löysin taas yhden uuden ihanan neulesuunnittelijan, jonka tyyli kolahti. Amerikkalainen Andi Satterlund on tyyliltään aito fiftari ja sen huomaa myös hänen suunnittelutöistään. Kiinnostuin, sillä lyhyet, 50-luvulta vaikutteita saaneet neuleet sopivat tosi hyvin mekkojen seuraksi, vaikkei muuten sen tyylin edustaja olisikaan.


Miette -neuletakin esittelytekstissä mainostetaan, että tämä lyhyt ja vajaahihainen villatakki sopii mainiosti kesämekkokauden pidentämiseen keväästä syksyyn. Tietäisivätpä vaan nämä Suomen kesät, täällä tarvitsee villatakkia voidakseen pitää kesämekkoa edes kesällä!

Kylmyydestä huolimatta en nyt ihan villaista takkia halunnut ruveta kesäksi tekemään, varsinkin kun Mietten ohje on kirjoitettu aika paksulle langalle. Halusin neuleesta sellaisen, että sitä voi käyttää myös sitten, jos se ihan oikeakin kesä sieltä vielä joskus saapuu... Sain apua lankavalintaan Lentävän Lapasen myyjiltä ja päädyin itselleni uuteen Rowanin lankaan nimeltä Softyak DK, joka sisältää 76% puuvillaa, 15% jakkia ja 9% nylonia. Ihastuin tähän lankaan todella! Se on niin pehmeää, ettei puuvillaiseksi uskoisi ja valmis neule säilyttää ensikokemusten perusteella muotonsa mainiosti.


Mietten ohje oli selkeä ja takki oli nopea neulottava saumattomasti ylhäältä alas. Ainoa miinus siitä, että kainaloista takki istuu vähän huonosti, jää jotenkin pussittamaan. Ei niin paljoa että se häiritsisi käyttöä, mutta kun on tullut tehtyä jo monta paremminkin istuvaa neuletta top-down tekniikalla, niin rupesin jo miettimään, mitä muokkauksia seuraavan vastaavan jakun raglan-lisäyksiin täytyy tehdä, että istuu paremmin.

Erityinen kiitos ohjeelle reunoja kiertävistä pitsisistä yksityiskohdista sekä kauniisti muotoilluista kavennuksista rinnan alla; ne korostavat muotoilun naisellisuutta, mikä mekkotyyliin onkin ihan omiaan.

11 kommenttia:

 1. Oih, onpa nätti neuletakki ja upea mekko. (: Tulee kyllä ihan Hakekaa kätilö! -vibat (tai muu vastaava tv-sarja). Samanlaisia neuleita vilahtelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitäis varmaan aloittaa katsomaan tuota Hakekaa kätilö -sarjaa, kun noin houkuttelet! :D

   Poista
 2. Onpa nätti neule ja olikin eilen tuikitarpeellinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei ois kyllä ilman villistä eilen pärjännyt!

   Poista
 3. Aivan ihana neuletakki! Minä myös uskallan toivoa kesäisiä ilmoja ja laitoin puikoille t-paidan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa tehdä kesäneuleita, eiköhän se kesä sieltä lopulta saavu. :)

   Poista
 4. Voi kuinka kaunis neuletakki. Itsekin olen miettinyt josko tämän neuloisi mekkojen seuraksi. Värikin on mitä oikein näin kesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nopeasti tämmöinen lyhyt tulee tehtyä, joten ehtii vielä tälle kesälle hyvinkin. :)

   Poista