perjantai 30. kesäkuuta 2017

Koiranputkisukat

Pia Tuonosen suunnittelemat Koiranputkisukat ovat olleet tehtävien käsitöiden listallani jo pitkään. Nyt tuli niiden aika; alkukesän heleä vehreys sai tarttumaan juuri tähän lankaan ja tähän ohjeeseen. Lanka on Novitan Nallea, jotain aikoja sitten hamstrattua vihreän sävyä, jollaista ei taida tällä hetkellä värikartasta löytyä.


Poimin kuvaan mukaan muutaman koiranputken, vaikka kaikki varmasti muistavat muutenkin, miltä koiranputki näyttää. Täytyy sanoa, että sukan mallikuvio jäljittelee hienosti luonnosta löytyvää vastinettaan.


Ohjeesta ei muuta moitteen sanaa, mutta kärjen kuviossa onnistuin menemään sekaisin molemmissa sukissa ja vieläpä kummassakin eri tavalla, joten toisen kärjen jouduin neulomaan uusiksi. Saattoi tosin johtua myös siitä, että seurasin samalla Kutsukaa kätilö! -tv-sarjan jännittävää kohtaa. ;)

Erikseen on vielä mainittava, että neuloin sukat Prym ergonomics -sukkapuikoilla, jotka sain keväällä maahantuojalta bloggarilahjaksi. Kiva että sain, sillä tuskin olisin muuten innostunut näitä kokeilemaan. Sain yllättyä positiivisesti. Puikot ovat todella kevyet ja taipuisat; alkuun tuntui koko ajan, että nyt nää katkee just! Oudon näköisellä pisaramaisella kärjellä oli yllättäen hyvän tuntuista poimia lanka puikolle niin, ettei se ollut vaarassa halkeilla kuten teräväkärkisemmällä puikolla. Kun jatkossa tarvitsen 3mm:n puikkoja, niin valitsen mielelläni nämä. Useimmitenhan käytän pienempiä puikkoja, jollaisia tähän sarjaan ei valitettavasti kuulu.

8 kommenttia:

 1. Tosi kivat sukat! Yritän juuri tuhota ikivanhoja Nalleja joten nämä pääsevät puikoille, ehkä ruskeana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulee varmasti tosi kivat myös ruskeina; koiranputkethan on just ruskeita talvella, kun törröttävät lumihagesta. :)

   Poista
 2. Tosi kauniit! (: Olen itsekin tätä mallia ihastellut, taitaa olla ohje tulostettunakin jossain, mutta ei ole päässyt puikoille. Ja tuo vihreä on kyllä kiva, vähän harmittaa, kun sitä ei tosiaan enää saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toivottavasti tämän vihreän kanssa käy niin kuin monen muun klassisen hyvän värin kanssa on käynyt, että tulevat takaisin myöhemmin.

   Poista