keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Pellavainen saunavihta

Idean virkattuun saunavihtaan sain Ihan kaikki kotona -blogista. Ajattelin heti, että tässähän olisi hyvä synttärilahja äidilleni. Vanhemmillani on nimittäin yksi ikuisuuskiistanaihe, joka liittyy vihtomiseen. Äiti tykkää vihtoa ja isän mielestä vihta roskaa liikaa. Pellavainen vihtapa ei roskaa!


Puhuin ideasta Lentävän Lapasen Tainalle ja Tarjalle ja hekin innostuivat pellavaisesta vihdasta niin, että tilasivat valikoimaansa Veera-pellavalankaa ja hankkivat vihtaan ohjeen. Alkuperäinen Taito-lehden ohje oli meidän mielestä hiukan sekava ja koivun lehdet erikoisen mallisia, joten Tarja päätyi kirjoittamaan koko ohjeen uusiksi. Sain langan Lapasesta palkkiona työtä vastaan, kun annoin oman vihtani malliksi keväiseen vihta-työpajaan.

Pajan jälkeen vihta jäi odottelemaan äidin syntymäpäiviä. Joku neulojaporukasta harmitteli, ettei pellavainen vihta tuoksu koivulle. Niinpä ostin lahjapakettiin mukaan juhannuskoivulta tuoksuvaa saunatuoksua. Kyllä nyt pitäisi vihtomisen onnistua!

7 kommenttia:

 1. Minulla on ollut tällainen käytössä jo usean vuoden - koivuallergikko kun olen! Aikasmoinen tekeminen tuossa kyllä oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpas tosi kiva kuulla, että on kestänyt käytössä! Ja oot ilmeisesti muutenkin ollut tyytyväinen, kun kerran on saanut jäädä käyttöön. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on, kuka sitten onkin tämän alunperin keksinyt. :)

   Poista
 3. Tämmönen tarttis tehdä, joskus oon ohjetta katsonut mutta jäänyt unholaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli melko nopea työ, joten kun vaan alotat niin saat kyllä pian valmiiksikin. :)

   Poista
 4. Onko tähän ohje jossain? En ainakaan tuolta Lentävien Lapasten sivuilta löytänyt.

  VastaaPoista