lauantai 5. toukokuuta 2018

Bennelong huivi

Bennelong Shawl on Paula Wrightin suunnittelema huivi, jonka muotoon suunnittelija kertoo saaneensa inspiraation kuuluisasta Sydneyn oopperatalosta. Neljästä kolmion muotoisesta värialueesta muodostuva huivi on omiaan väreillä leikkimiseen. Käytin tähän keväiseen kaulahuiviin neljä eriväristä 50 gramman kerää bambu- ja puuvillalankoja.


Pitkän kolmion muotoiset alueet muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla. Nirkkoreuna muodostuuu poikittain neulottuun huiviin niin, että yksi nirkko neulotaan aina jokaisen kerroksen loppuun. Huivin erikoinen rakenne pitää mielenkiinnon yllä eikä neuloessa pääse pitkästymään. Huivin lopulliseen muotoon en ole kuitenkaan täysin tyytyväinen, sillä neljän värin yhtymäkohtaan jäi hiukan kummallinen kulma, joka estää reunaa laskeutumasta täysin sulavasti. Ei sitä käytössä tosin juurikaan huomaa. Aika näyttää, pääseekö huivi käyttöön vai purkuun.

8 kommenttia:

 1. Onpas aika mageen näköinen huivi ja kivat, yhteensopivat värit olet siihen valinnut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Juuri nyt puhuttelee kevyen keväiset värit. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti! On kyllä kiva ja mielenkiintoinen rakenne. :)

   Poista
 3. Kauniin näköinen tuo huivi on ainakin kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kyllä se kauniin näköinen onkin, mutta jos työhön jää joku hiomaton kohta, niin se jää ärsyttämään. Ei välttämättä muita kuin tekijää... En oo varma oliko tää malliin liittyvä juttu vai toteutukseen.

   Poista
 4. Ovelan näköinen rakenne värivaihteluineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, hauskaa kun mallissa tapahtuu jotain pitkin matkaa. :)

   Poista