lauantai 27. lokakuuta 2018

Quo Vadis -kirjoneulelapaset

Kirjoneulelapas-boogie jäi päälle, joten kärpässienten ja syyskukkien jälkeen syntyi kolmannetkin iloisen väriset lapaset.Quo Vadis on kanadalaisen SpillyJanen suunnittelema ilmainen lapasmalli. Se on suunniteltu paksulle langalle ja sitä mainostetaan hyvänä jämälankatyönä, mitä se tosiaan onkin.Omat lapaseni tein Nalle- ja Maija- langoista, jotka ovat ohjetta vähän ohuempia lankoja. Loin siksi vähän ohjetta enemmän silmukoita. Laitoin kuviot menemään toistensa peilikuvina oikeaan ja vasempaan lapaseen. Onpas muuten hyvin syksyn väriloistoon sopivat lapaset - ja nyt kun lehdet alkavat olla mennyttä, niin muistuttavat värien olemassaolosta pitkän harmaan kauden yli.

Nyt alkaa muuten taas valon puute haitata kuvaamispuuhia. Näissäkään en mitenkään saanut värejä toistumaan oikein, paljon intensiivisemmiltä nuo luonnossa näyttävät. Mutta se on nyt tätä taas kevääseen asti, koettakaamme kestää.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiiti Lankakeiju! Ja alkoihan ne lapaskelitkin, joita sai tänä vuonna tosiaankin odotella. :)

   Poista
 2. kauniit.itse ihastuin intialaiseen peukalokiilaan.ei tai9da onnistua tällaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! En oo itse tuota intialaista peukalokiilaa kokeillut, mutta kai sellaisen saa mihin tahansa lapasmalliin tehtyä kun tekee vaan. Kuvio vähän rikkuisi jossain kohtaa mutta en usko että se tällaisessa jatkuvassa ornamentaalikuviossa haittaisi.

   Poista
 3. Todella kauniit värit ja kauniit lapaset. Mukavan pirtsakat syksyyn.

  VastaaPoista
 4. Värit muistuttavat erehdyttävästi marja-aroniaa! Sievät ja kutsuvat kuin syksyiset lehtikasat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva että nämä värit jää jäljelle nyt, kun värikkäiden lehtien aika on jo oikeastaan ohi. :)

   Poista