lauantai 6. lokakuuta 2018

Kärpässienilapaset

Jo monta vuotta sitten näin Pujoliivi-blogissa söpöt sienilapaset ja ihastuin niihin. Päätin jo silloin, että nuo on jossain vaiheessa tehtävä, mutta jotenkin se on siirtynyt (vuosia). Tänä syksynä on meidän ulkoilureiteille osunut paljon kärpässieniä ja myrkyllisyydestään huolimatta ne on niin söpöjä että inspiraatio kärpässienilapasia kohtaan iski uudelleen.


Ohje löytyy liettualaisesta Mezgimo Zona -blogista, josta en tosiaankaan ymmärrä muuten sanaakaan, mutta kaavapiirros ja kuvat puhuvat puolestaan.


Kirjoneule on sitä kaikkein mieluisinta ja rennointa neulomista mulle ja niinpä nämäkin syntyi ihan muutamassa päivässä. Tykkäsin näiden tekemisestä ja tykkään lopputuloksesta. Kuvaa varten yritin etsiä vielä jonkun sienen, mutta kärpässienikausi on ilmeisesti jo vähän ohi, joten vain yksi haalistunut ja levähtänyt sekä yksi osittain syöty sieni enää löytyi.


Muutenkin olen tehnyt kirjoneuletta paljon viime aikoina. Blogin vakituinen lukija ihmetteli, kun postausten tahti on nykyään niin harva, joten ajattelin että ehkä selitys on paikallaan. Olen mukana parissa tulevassa neulekirjaprojektissa testineulojana, joten en voi näitä neulomiani ihanuuksia vielä esitellä. Töitä syntyy kuitenkin koko ajan ja niiden esittelyn aika tulee myöhemmin, joten en ole neulomisen tahtia vähentänyt vaikka blogissa tapahtuukin juuri nyt vähemmän.

Kirjoneulesaralla tapahtuu pian muutakin. Suunnitteilla on kirjoneulekurssi Lentävässä Lapasessa, jossa olen ohjaajana. Se onkin mulle melko uutta, sillä vaikka kirjoneuletta on tullut tehtyä paljon, niin sen opettamisesta on vain vähän kokemusta. Ilmoittautumaan pääsee piakkoin, kirjoitan aiheesta vielä lisää lähempänä.

26 kommenttia:

 1. Tosi IHANAT!
  Kiitos ohjevinkistä.
  -Ritva-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, samaa mieltä että on ihanat. Kiva kun voi laittaa hyvää kiertämään ja taas inspiroimaan muitakin. :)

   Poista
 2. On ne ihanat! On ollut koko ajan mielessä että tekisin toiset, ehkä nyt saan lisäintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja kiitos vaan inspiraatiosta. :) Sulta syntyy toisetkin nopeasti kun vaan rupeet, katoin just ravelrysta että oon tehnyt näitä kolme päivää eikä se ollut ees viikonloppu.

   Poista
 3. Ihanat kärpässienilapaset! :) Hauskat ja syksyyn sopivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin on syksyiset ja aikanaan talveenkin tämmöiset väriläiskät tuo piristystä. :)

   Poista
 4. Onpa todella hienot lapaset! Mukavaa syyssunnuntaita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ja hyvää sunnuntaita sinnekin! :)

   Poista
 5. Kivat on sienilapaset. Ja vihjaus kirjoneulekurssista Lapasessa osui ja upposi. Osaan kyllä, just oon tehnytkin kirjoneuletta mutta lisäoppi ei varmaan ole pahaksi. Jään kuulolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva että kurssi kiinnostaa! olen nyt kuullut muistakin kurssille aikovista, että kokenutta porukkaa olette, ihan alkaa ramppikuumetta pukkaamaan. :D

   Poista
 6. Ompas kauniit sienilapaset! Syksyiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sartsa! Syksy on kyllä väreineen niin kaunista aikaa. :)

   Poista
 7. Ihanan söpöt sienilapaset :)

  VastaaPoista