sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Pussukka nappikuulokkeille

Krapin pajalla järjestetyn ompelutyöpajan jäljiltä iski kauhea ompelukärpäsen purema ja olenkin tällä viikolla yrittänyt järjestää aikaa ompelemiseen missä välissä se vain on ollut mahdollista.


Innostuin tekemään tällaisia pieniä pussukoita, jotka ovat juuri sopivan muotoiset ja kokoiset nappikuulokkeitten säilyttämiseen. Ne kun tuppaavat aina olemaan söherössä ja solmussa laukun pohjalla ja menevät usein rikkikin juuri siksi kun niitä kiskoo jostain monen mutkan takaa.

Ohje kuvien kera löytyy Dog under my Desk -blogista.

Ensimmäisen pussin tein jämptin kokoisella vetoketjulla, seuraaviin ostin vähän liian pitkät. Ompelu on näin huomattavasti helpompaa. Lopuksi vain katkaistaan ylimääräiset hännät vetoketjusta pois - ja tuolta samaisesta blogista opin senkin vinkin, että vetoketjua ei kannata katkaista niillä parhailla kangassaksilla, etteivät ne mene pilalle!


Ohjeessa pussukka on viimeistelty ompelemalla koristetikkaus reunan ympäri. Se jäi itseltäni tekemättä, koska en vaan saanut siitä siistin näköistä. Ihan kivan näköiset nämä silti on ilman tikkauksiakin, jäävät tuolla tavalla hauskasti pulleiksi.

Jäljestä huomaa paikoitellen muutenkin, että olen aloittelija ompelemisen saralla. Tämmöisessä pienessä tuotteessa huomio kiinnittyy yksityiskohtiin vielä enemmän kuin jossain isommassa, esim. vaatteessa. Ompelun opettelu on siis myös loistavaa irti perfektionismista -harjoittelua.


Tarve tällaiselle oli siis itsellä, mutta tuli sitten mieleen, että voisi olla muillakin. Ja käyväthän nämä nappikuulokkeitten lisäksi muuhunkin; kolikoille, klemmareille, varanapeille, korujen matkasäilytykseen - ja neulojalle vaikkapa silmukkamerkki-jemmaksi.

Niinpä näitä lähti syntymään, eikä tämä näihin kolmeen varmasti jää. Jos en keksi tarvitsijoita omasta lähipiiristä, niin päätynevät koulun joulumyyjäisten pöytään lapsen luokan retkirahastoa kartuttamaan.

2 kommenttia:

 1. Oletpa aloittelija tai et, niin jälki on kyllä kaunista ja siistiä. Sitä on itse aina niin tiukka itselleen, mutta toiset kun eivät virheiden paikkaa tiedä, eivät niitä yleensä edes huomaa :)
  Mutta kiitos ideasta! Tuollaisilla pikkupussukoille on kyllä ehdottomasti käyttöä. Ovat nimittäin minullakin kuulokkeet paraikaa "miljoonalla" solmulla olkalaukun pohjalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hiukan vain silmää häiritsi, kun tuo muoto jäi vähän kulmikkaaksi, vaikka piti olla pyöreä... Muuten olen jälkeen ihan tyytyväinen eikä tuotakaan jaksa enää muistaa. :D

   Siitä vaan ompelemaan, tämä on aika koukuttavaa! ;)

   Poista