sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Macrame Motif -villapaita

Midori Hirose on japanilainen, Saksassa asuva neulesuunnittelija, joka on suunnitellut neuleita noin neljän vuoden ajan. Ensimmäisen aikuisten neulepaitamallinsa hän julkaisi kolme vuotta sitten. Jo näin lyhyessä ajassa hänen kynästään on lähtenyt muutama todellinen hittineule. Näistä tunnetuin lienee Ranunculus, josta minäkin neuloin oman versioni tänä kesänä. Hirosen uusimmissa malleissa on myös muutama potentiaalinen tuleva hitti, joista yksi on ehdottomasti tämä, Macrame Motif Sweater.
 

Paita on neulottu paksusta langasta ja paksuilla puikoilla, joten se on nopea neuloa. Tärkein juju on kaarrokkeen kaunis, makramesolmintaa muistuttava kuviointi, joka oli tehty ainakin minulle aivan uudella tekniikalla (jonka nimeä en tiedä; eilen sitä jo joku kyseli, kun olin paita päällä liikkeellä). Muuten koko matkaltaan suorien hihojen suihin tuli hauskat viistokavennukset.

Valitsin tarkoituksellaan vähän pienemmän koon, koska halusin tyköistuvamman paidan. Jätin paidan myös ohjetta lyhyemmäksi, koska halusin sen hameiden ja mekkojen kanssa käytettäväksi. Siihen tarkoitukseen ainakin minun vartalotyypilläni sopii parhaiten juuri tällainen melko istuva ja lyhyehkö malli.

Lankaa kului jotenkin ihan yllättävän vähän ja sitä jäi melkein kaksi kerää, joten ostin samaa lankaa lisää parissa muussa värissä ja ajattelin tehdä vielä toisenkin paidan palkkiraitaisena. Tämä Schachenmayrin Wool4future on oikein kiva lanka niin neuloa kuin käyttääkin ja niinpä eilen lankaostoksilla yllätyin, kun rupesin ensimmäistä kertaa oikein kunnolla tihrustamaan vyötettä; tämä on valmistettu merinovillasta, kierrätetystä puuvillasta sekä muovipulloista! Kannatan toki kierrätystä ja mikäs siis tämän parempi keksintö. Varsinkin, kun lanka ei tunnu lainkaan muoviselta. Toivottavasti se ei sitten pakkasilla tule kovin sähköiseksi, kuten jotkut tekokuitulangat, mutta toisaalta oletan että muovipullojen osuus on kokonaisuudessa aika pieni.

Tälläkin työllä jatkan edelleen rasismin vastaista neulehaastetta, jota siis olen luvannut jatkaa vuoden loppuun. Osallistuneita postauksia on tullut instagramiin hiljalleen tasaiseen tahtiin. Mistä tulikin mieleeni, että lupasin arpoa syyskuun loppuun mennessä haasteeseen osallistuneiden kesken pienen lankapalkinnon, jonka nyt arvoin: voittajaksi tuli Kunhan keritään -videopodcastin Sanna, joka neuloi syyskuussa Marceline Smithin Intersections -sukat, joiden ohje löytyy 52 x villasukat -kirjasta. Onnittelut! 

Seuraavan arvonnan voisin pitää siten, että loka- ja marraskuussa aiheesta postanneet ovat arvonnassa mukana. Ilmoita osallistumisestasi blogipostauksen kommenteissa tai käyttämällä instagramissa #rasisminvastainenneulehaaste -hashtagia. Osallistua voi keskeneräisellä tai valmiilla työllä tai vaikka vaan suunnitelmallakin käyttäen bipoc-suunnittelijan mallia tai bipoc-värjärin lankaa.

5 kommenttia:

 1. It was a great idea to knit this sweater in a smaller size. It looks fantastic on you!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much! :) I'm very happy with it too. <3

   Poista
 2. Laitoin heti tekojonoon tuon paidan, on kivannäköinen hieman pienempänä versiona <3 (mikä on vähän hassua, koska olen ylisuurien neuleiden ystävä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että inspiroiduit! Uskon että tämä olis kiva myös suurempana versiona, nyt vaan oli tarvetta enemmän tämmöiselle.😊

   Poista