lauantai 27. helmikuuta 2021

Wild Angelica -sukat

Vaihteeksi sukat, jotka eivät mitenkään liity Sukka-Finlandiaan. Vaikuttaa nimittäin siltä, että noin vuoden kestäneen villasukka-ähkyn jälkeen (johon päädyin testineulottuani pari edellistä Sukka-Finlandiaa ja kolme sukkakirjaa), padot on murtuneet ja nyt tekee taas mieli neuloa kaikki vastaan tulevat sukkaohjeet. Yksi myötävaikuttaja patojen murtumiseen on ollut tutustuminen sveitsiläisen Runningyarn Marianne -nimimerkillä suunnittelutyötä tekevän suunnittelijan ohjeisiin.

Ohjeet ovat oikeastaan ihan klassisia kirjoneulemalleja ja sukkien rakennekin noudattelee melko perinteisiä latuja, mutta silti näissä on vaan joku oma tyylinsä ja juttunsa, mikä viehättää. Nämä Wild Angelica sukat on Mariannen muiden mallien tapaan neulottu varresta varpaisiin lappukantapäällä. Kiilakavennukset on tehty hauskasti jalkapohjaan. Aion ehdottomasti neuloa lisääkin hänen mallejaan!

Toinen ihastuksen kohteeni tällä hetkellä on Regian Premium Merino Yak -lanka, josta on tullut neuottua jo pari pipoa ja parit sukat enkä usko että se siihen jää. Voi sanoa, että se on tällä hetkellä kaikkein suurin suosikkini teollisista sukkalangoista. Harmillisesti sen muuten kattavasta väripaletista puuttuu valkoinen, joten valkoiseksi väriksi otin tavallista Regian 4-säikeistä sukkalankaa (ihan passeli peruslanka siis sekin).

 

Innostuin myös monien jo pari vuotta sitten aloittamasta sukkalaatikko-haasteesta. Olen ihaillut muiden kuvia laatikkoon vierekkäin asetelluista sukista ja ne näyttävät niin näteiltä, että halusin itsellekin samanlaisen. En ole oikein perehtynyt haasteeseen sen tarkemmin, kunhan asettelen sukkia laatikkoon sievästi. Kaiketi ajatuksena on neuloa sukkapari per kuukausi ja sitten saa ottaa ne kaikki käyttöön tai antaa lahjoiksi vuoden lopussa.

Wild angelica muuten tarkoittaa karhunputkea. Tuskin olisin sitä koskaan tullut tietäneeksi ilman tätä ohjetta. Olen jo pitkään tiennyt, että kielten oppiminen kuuluu neuleharrastuksen hyötyihin ja näköjään se koskee myös kasvitieteellisen sanaston laajentamista. :)

6 kommenttia:

 1. Kauniit! Tuo lanka on minustakin hyvin miellyttävää, ainakin käsitellä! 😍❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤ Se on miellyttävä myös käytössä! 😊

   Poista
 2. Kauniit sukat! Ja olipa tuolla suunnittelijalla paljon muitakin ihania malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 🥰 Ne on tosiaan toinen toistaan ihanampia. ❤

   Poista