lauantai 22. lokakuuta 2022

Goy sukat

Olen neulonut tänä vuonna läjäpäin saksalaisen Ducathin suunnittelemia asusteita. Tästä on muutenkin tullut oikea kirjoneulesukkien ja -käsineitten vuosi; en ole paljon mitään isompaa jaksanut tehdä. Mutta mitäs sitä hyvää vaihtamaan, jatkan samalla linjalla. :) Vuorossa on Ducathin suunnittelemat Goy sukat.

Malli on kirjoitettu kahdessa koossa, 72 ja 84 silmukalle. Tein pienemmän koon. Ohje oli suunnittelijansa taattua laatua; kirjoneuleesta oli alusta loppuun kaaviot ja sanalliset ohjeet olivat selkeät.

Pohjavärin lankana on Katian Socks Camel, jossa on merinovillaa, polyamidia sekä kamelia. En muistaakseni ole ennen kamelin villasta tehtyä lankaa kokeillut, mutta tämähän on vallan mukavan tuntuista! Ehkä hieman pörrööntyvämpää kuin tavallinen sukkalanka, mutta ei näistä kuitenkaan mitään pörrösukkia tullut. Keltainen lanka on Fabelia, harmaasta en valitettavasti muista, koska vyöte on hukkunut.

Ducathin malleissa on usein ilahduttavia yksityiskohtia, kuten näissäkin sydänkuvio jalkapohjan kiilassa. Muuten kirjoneulekuvio on yksinkertainen ja sen oppii nopeasti ulkoa.  Kuviossa on kolme väriä, mutta vain kahta käytetään kerrallaan. Tämä oli siis kantakiilaa lukuunottamatta helppoa ja rentoa neulottavaa ja siitä kantakiilastakin on selkeä kaavio. Ihastuin malliin niin, että aloin jo neuloa toisia Goy sukkia eri värisenä.

4 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit sukat taas olet neulonut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykästyin tähän malliin itsekin kovasti. <3

   Poista
 2. On kyllä mahdottoman suloiset sukat, laitetaanpa muistiin. Siun sukissa on just passelit värit, toivottavasti et pahastu jos lainaan tätä väripalettia johonkin omaan neuletyöhöni :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 En tosiaankaan pahastu, ainahan sitä itselläkin osuu netistä kivoja väriyhdistelmiä silmiin ja osa niistä toteutuu tiedostaen tai tiedostamatta. :)

   Poista