lauantai 15. lokakuuta 2022

Ornamental sukat

Alkuvuodesta sain yllättävän sähköpostin Katia Yarnsin edustajalta Laia Costellolta. Heillä oli suunnitteilla e-kirja, johon tulisi kahdeksan sukkamallia eri suunnittelijoilta ympäri maailmaa. Katialla oli huomattu aikaisemmat suunnittelutyöni ja minulta toivottiin ehdotusta sukkamalliksi "Suomen edustajana". Sukat toivottiin suunniteltavaksi Katian United Socks sukkalangasta. Se on ohut perussukkalanka, jota myydään pienillä 25 gramman kerillä useissa houkuttelevissa väreissä. Lanka on sangen edullinen ja pienen kerän ansiosta sopii hyvin esim. neuleiden pieniin yksityiskohtiin, joihin lankaa kuluu vain vähän.

Elämä on ollut varsin kiireistä kuluneen vuoden aikana, mutta näin hauskaa kokemusta en halunnut jättää väliin. Ajattelin, että se tuo stressin ja kiireen keskelle muuta ajateltavaa, ja niin se on kyllä tuonutkin. :) 

Idea mallin yleisilmeeseen syntyi samantien, mutta jokunen mallitilkku piti neuloa, ennenkuin olin tyytyväinen sekä kirjoneulekuvioon että pintaneuleosuuteen. Muutaman illan näpertelyn jälkeen saatoin lähettää Katialle malliehdotukseni, joka otettiin vastaan innostuneesti.

 

Seuraavaksi Katialta lähetettiin projektiin sopivat langat ja pääsin neulomaan mallisukkia samalla kirjoittaen ohjetta. Myös testineulojille luvattiin lähettää langat. Täytyy sanoa, että ollaan testineuleryhmän kanssa monta kokemuksia rikkaampia eurooppalaisten kuljetusfirmojen kanssa toimimisesta, mutta lopulta jokainen sai ne langat kuin oli tarkoituskin. :D

Projekti piti alkuun pitää salaisena, joten pyysin aiemista projekteista tuttuja testineulojia koeneulomaan mallia. Mukana testaamassa olivat: Johanna (@pipotus), Leena (@hovilee), @sydanmaanmartta, Inga (@Ingasiik) sekä Eeva (Neuloja80). Suurkiitokset avusta! Testineulonta on suunnitteluprosessissa vaihe, joka mahdollistaa selkeän ja mahdollisimman virheettömän ohjeen kirjoittamisen.

Sitten oli aika lähettää sukat Espanjaan kuvauksiin (taas jännittäviä käänteitä kuljetusfirmojen kanssa) ja ohje käännettäväksi. On hauska ajatus, että nyt ohjeeni on saatavilla kahdeksalla eri kielellä ja sen voi neuloa joku sellainenkin neuloja, jonka kanssa meillä ei muuten olisi yhteistä kieltä ja tapaa kommunikoida.

Pari viikkoa sitten e-kirja Socks Lovers United 2 lopulta ilmestyi. Ilahduin huomatessani, että suunnittelemani malli on valittu kirjan kanteen. Ammattikuvaajan syksyisten lehtien keskellä ottamat kuvat ovat aivan eri maata kuin sukkakuvani yleensä; on ilo nähdä oma työ kuvattuna näin kauniisti.


Katian edustaja muistutti suunnittelutyön alkaessa, että kirja ilmestyy syksyllä ja pyysi miettimään värit sen mukaisesti. Päädyin siksi eri väreihin kuin olisin alunperin ajatellut, mutta nyt syksyn saavuttua ja kirjan ilmestyttyä nämä värit ovat juuri täydellisen tuntuiset!

Omia sukkiani suunnitellessani en juurikaan ajatellut, millaisia muut kirjan mallit ovat, tiesin vain että malleja tulee olemaan kahdeksan. Näin muut mallit vasta kun kirja julkaistiin. Pidän niistä kaikista kovasti ja on kiva, että ne ovat sopivasti erilaisia. Itselleni tuli yllätyksenä, että mukana on myös kaksi virkattua mallia. 


Olen jo aloittanut neulomaan saksalaisen Maren Wilczekin (@averagepony) Peacock sukkia ja seuraavaksi ajattelin neuloa belgialaisen Deborah Raemdonckin (@dotsdabbles) Yagasuri sukat. Myös jommat kummat kirjan virkatuista sukista tulevat pääsemään työn alle; en ole nimittäin koskaan tehnyt sukkia virkkaamalla, joten siinä tarjoutuu mahdollisuus oppia jotain ihan uutta!

Socks Lovers United 2 on ostettavissa kahdeksalla eri kielellä Katian sivuilta ja ohjeet voi ostaa myös erikseen.


*Postauksen kuvat omaa suunnitelmakuvaani lukuunottamatta on lainattu Katialta ja ne ovat Katia Yarsin omaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti