sunnuntai 25. joulukuuta 2022

West of the Moon sukat x 2

Kyselin rakkailta veljenlapsiltani ennen joulua värimieltymyksistä. Toisen mielestä ainoat hyväksyttävät värit ovat harmaa ja musta. Toinen on sen verran iloluontoisempi, että hyväksyy näiden lisäksi tumman ruskean. Siitä olikin sitten riemukasta lähteä liikkeelle joululahjaneuleiden suunnittelussa.

Löysin ihanan sukkamallin. West of the Moon socks on norjalaisen Inger Bergin käsialaa. Malli on perinteisen kaunis pohjoismainen kirjoneulemalli. Sitä oli mukava neuloa ja ohjetta oli helppo seurata; mielellään neuloin kaksi paria putkeen, mitä en läheskään joka ohjeella jaksaisi tehdä! Lisäkehuja siitä, että ohje on kirjoitettu neljälle eri silmukkamäärälle ja jokaiselle on omat kirjoneulekaavionsa. Kantapäähän on kaksi eri vaihtoehtoa, toinen puolipatentilla vahvistettu ja toinen sileää neuletta. (Itse tein sileän.) Lisäksi ohjeen lopussa on linkkejä tekniikkavideoihin.

Harmaa lanka oli jouluvillapaidasta yli jäänyttä Nallea, ruskea ja musta muita varastosta löytyneitä vastaavan paksuisia sukkalankoja.

Noiden mustaharmaiden sukkien kuvaaminen vuoden pimeimpänä päivänä oli sitten oma konstinsa ja kuvista tuli mitä tuli. Lahja kuitenkin saavutti vastaanottajan ajoissa ja se on pääasia. :)

Kuten olen ennenkin todennut, niin omat ja veljen lapset ovat niitä ainoita ihmisiä maailmassa, joiden takia olen valmis mustan langan kurimukseen. Toivottavasti sitten viimeistään keski-iässä osaavat arvostaa, kun tulevat ymmärtämään, mitä ikä-näkö tarkoittaa! :D (Ja vaikka voi kuulostaa että purnaan, niin teen sen leikkimielellä; rakkaudesta sitä neuloo mielellään vaikka mustaa lankaa. <3)

Oikein rauhaisaa joulupäivää ja joulunaikaa  kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti