lauantai 17. joulukuuta 2022

Kestra sukat

Jatkan edelleen kirjoneulesukkien parissa. Tyylikkäät Kestra sukat on suunnitellut amerikkalainen Vanessa Smith. Sukat on neulottu Novitan Nallesta. Ihastuin kaupan hyllyillä tähän väriyhdistelmään: meleerattu ruskea ja haalean vaaleanpunainen, melkeinpä puuterinen sävy (tämä kerä oli vielä jotenkin muita huomattavasti haaleampaa värjäyserää; joskus nämä erot ovat tosi selkeitä!).

Kestra on varpaista varteen neulottu malli, jossa on jälkikäteen neulottu kantapää nauhakavennuksin. Kantapäihin tehdään aluksi lyhennetyin kerroksin pienet kantakiilat, joka parantaa istuvuutta.


Puikkokokona oli 2mm ja voin jälkiviisaana sanoa, että olisi voinut olla vähän isommatkin. Käsialani on selkeästi tämän vuoden aikana tiukentunut (ei ollut ensimmäinen työ jossa tämän huomasin), tiedä häntä sitten mistä johtuu. Niinpä sukat eivät päädykään lahjaksi sille, jolle olin ne alunperin ajatellut, koska pelkään että ovat liian tiukat. :( Uskon kyllä että keksin näille kapeajalkaisemman vastaanottajan, joten ei työ hukkaan mennyt, mutta harmittaahan tämmöiset epäonnistumiset aina.

Malli on kaunis ja ohje selkeä. Se sisältää paljon vinkkejä hyvän istuvuuden saavuttamiseksi ja melkeinpä kaikkiin käytettyihin tekniikoihin on linkit ohjevideoon. Samaan sarjaan kuuluvat myös Kestra pipo ja kämmekkäät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti