sunnuntai 20. elokuuta 2023

Zeitlose 2

Zeitlose e-kirja pitää sisällään kolme sukkamallia saksalaiselta suunnittelijalta, Catharina Dudenilta. Kirjan nimen mukaisesti mallien tyyli on ajaton. Tyylikästä, perinteistä kirjoneuletta. Tartuin malleista keskimmäiseen, joka on nimetty ytimekkäästi nimellä Zeitlose 2.


Lankoina Hjertegarnin Aloesock ruosteenoranssina, Katian Socks Camel farkunsinisenä sekä valkoisena jokin sukkalanka, jonka merkkiä en muista. (Huomaan, että valkoisen sukkalangan merkin unohdan useimmiten, jos en heti merkkaa sitä ylös. Ne vaan ovat kaikki aika samankaltaisia ja merkkiä on jälkeenpäin vaikea selvittää, ellei vyöte satu vielä lojumaan jossain tallella. Yritän parantaa tapani.)


Zeitlose 2 on klassinen kirjoneulesukka. Yksinkertaisen kaunis kirjoneulekuvio varresta varpaisiin neulottuna ja ranskalainen kantapää. Jalkapohjan alle kätkeytyy taas hauska yksityiskohta, kuten Dudenin malleissa usein.

Ihanat sukat tuli taas näistäkin. En vaan näköjään saa tarpeekseni kirjoneulesukista! Yksi villatakki odottaa hihaa (ensimmäistä vasta) ja virkattu palapeittokin etenee etanavauhtia... Yritän aina välillä niitä edistää muutaman rivin tai palan verran, mutta kyllä tällä hetkellä vaan sukat inspiroi eniten. On ollut niitäkin kausia, kun ei ole jaksanut sukkia neuloa lainkaan; ehkä semmoinenkin aika taas tulee ja muut työt etenee paremmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti