lauantai 5. elokuuta 2023

Feeling fruity

Feeling Fuity sukat on raikas ja suloinen, täydellisesti kesäneulomiseen sopiva malli. Sen on suunnitellut sveitsiläinen Charlotte Stone. Tämä malli sopii täydellisesti käsinvärjätylle langalle, koska sileää neuletta tulee niin paljon, että langan värinvaihtelut pääsevät oikeuksiinsa, mutta pienten kirjoneuleyksityiskohtien - ja vadelmien nyppyläisen pintaneuleen - ansiosta malli on mielenkiintoinen niin neuloa kuin katsoa.

 

Valitsin pääväriin langaksi pitkään hillotun vyyhdin Rva Silmusolmun Villasukkista hempeän vaaleanpunaisessa värissä nimeltään Herttuatar. Vadelmien punertava liila on Handun merinosukkista ja vihreä on Third Vault Yarnin Librarian Sockia värissä Cosmic Turtle. Ihanat värit ja ihanat langat! <3

Puikkoina 2 mm:n Zing sukkapuikot.


Sukat neulotaan varresta aloittaen. Varteen tehdään kirjoneuleesta ja "vadelmanypyistä" koostuva koristeraita ja jalkapöytään ennen kärkikavennuksia yksinkertaisempi kirjoneuleraita. Kantapää on ristiin vahvistettu lappukantapää ranskalaisin kantakäännöksin. En ole melkein muistanutkaan ristiinvahvistetun kantalapun olemassaoloa, mutta se oli pitkästä aikaa kiva tehdä ja mielestäni korostaa langan värinvaihteluita kauniisti. 

Ohje on selkeä ja se on kirjoitettu kolmelle koolle: 56, 64 ja 72 silmukalle. Yhden muokkauksen kyllä tein; ohjeessa lisätään reilusti silmukoita ennen molempia koristeraitoja (L-koossa 72 silmukasta 80 silmukkaan). Tässä on varmaan ajateltu, että kirjoneuleessa käsiala on usein vähän tiukempi kuin sileää neulottaessa. Itselläni käsiala ei kuitenkaan ole tiheydeltään kovinkaan erilainen, joten jätin lisäykset tekemättä. 

Kaiken kaikkiaan kiva kesäneule, johon tuli neulottua mukaan monta muistoa kesäreissun varrelta. :)

4 kommenttia:

 1. Kyllä on upeat sukat ja hieno lanka- ja värivalinta niihin 💗

  VastaaPoista
 2. Kauniit värivalinnat ja upea sukkamalli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa löytää jollekin ihanuuslangalle arvoisensa malli. :) <3

   Poista