sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Lisää eläinhahmoja

Olen taas lähiaikoina huvitellut neulomalla pieniä eläinhahmoja, joiden kanssa saa jämälangat ja luovuuden käyttöön. Aiempia samalla idealla tehtyjä eläinhmojani olen esitellyt täällä ja täällä.

Ensin tein pienen tiikerin. Ohje on Esther Braithwaiten suloisesta Jungle Buddies kokoelmasta.


Sitten sain idean koalakarhusta, jolla on päässään kalastajanhattu. Korvat oli vähän haasteellista sovittaa lierien alle, mutta kyllä tämän mielestäni koalaksi hyvin tunnistaa. Lierin onnistumisesta olen aika ylpeä. :) Paidan kärpässieni on toteutettu silmukoimalla. Tähän ei ollut ohjetta, lähdin vaan idean, puikkojen ja langan kanssa kokeilemaan.


Sitten sain jostain Pinterest-kuvasta ajatuksen söpöisestä pingviinistä. Tähänkään ei löytynyt valmista ohjetta, joten itse piti säveltää. Muista eläimistä poiketen pingviinillä on kehosta ompelemalla erotettujen käsien sijaan erilliset siivet. Päätä ei myöskään ole eroteltu kehosta ompelemalla, vaan koko pingviini on yhtä suoraa pingviinimäistä pötköä. Vatsan sydän on toteutettu silmukoimalla ja kasvojen valkoinen osuus on tehty intarsiana. Tästä tuli tosi suloinen!


Viimeisenä valmistui vielä pieni mehiläinen, johon niinikään näin inspiraatiokuvan jossain netissä. Mehiläiseen olisi itseasiassa löytynyt ohjekin, mutta en viitsinyt ostaa sitä, kun olen jo tehnyt näitä eläimiä niin paljon, että osasin itsekin päätellä, miten tämä tehdään. Siivet ja tuntosarvet tein virkkaamalla.


Täytteenä käytin jämälankoja; päättelystä jääneitä langanpäitä ja sellaisia langanloppuja, joita en enää tulisi käyttäneeksi muuhun. Näin pääsevät nekin käyttöön. Neulomiseen käytetyt langat olivat sport-vahvuisia ja puikot olivat kokoa 2 mm.

8 kommenttia:

 1. Söpöjä eläinhahmoja.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania ja söpöjä pikkuelimiä!

  VastaaPoista
 3. Nämä ovat niin kivoja ja lapset tykkäävät tämmöisistä käteen sopivista

  VastaaPoista
 4. Tosi suloisia!
  Noista tulee mieleen Lystinukke, johon oli joskus 70- tai 80-luvulla ohje muistaakseni Me Naiset -lehdessä. Nyt samainen ohje näyttää olevan Punomossa. Se neulottiin juuri tuolla samalla tavalla, mutta siinä kaikki hahmot olivat ihmisiä. Niitä neulotutin oppilailla ja olivat tykättyjä. Oisinpa silloin hoksannut ehdottaa eläimiä, olisivat olleet varmaan vielä tykätympiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistan myös nuo nuket lapsuudesta, mummo niitä meillekin muutaman teki. :)

   Poista