sunnuntai 4. elokuuta 2013

Leopardilapaset

Nyt täytyy sanoa, että olen melko hyvissä ajoin valmistautumassa jouluun. Nimittäin tänään valmistui ensimmäinen joululahja ja jouluun on aikaa viitisen kuukautta. Mutta vielä tässä ehtii kiire tulla. :)

Veljentyttö puhui taannoin ihailleensa jollain leopardilapasia, joissa on tassun kuvat kämmenissä. Googlaamalla sellaiset löytyikin tästä blogista. Tuolta olisi löytynyt tassun kuvaan tosi hyvä ruutupiirros, mutta nämä minun tekemät ovat paljon pienemmät ja siksi oli pakko tehdä oma, vähän pienempi tassunjälki. Leopardikuvion piirsin myös itse. Siihen en ole ihan täydellisen tyytyväinen, vaikka mallina onkin käytetty oikeaa leopardia. Siis lähinnä jäi harmittamaan se, että kuvio olisi näin pienissä lapasissa voinut olla vähän pienempänä.
Tässä nelivuotias malli esittelee yhdeksänvuotiaan serkkutytön lahjalapasia, aika isothan ne on hänelle. Koon pitäisi olla saajalle sopiva, sillä piirsin kädestä paperille mallikuvan jota vasten oli sitten tehdessä hyvä mitata.


Tässä vielä nämä ruutupiirrokset. Kämmenselän leopardikuviot ovat kuvassa "väärin päin" eli oikea lapanen vasemmalla ja päinvastoin. Tassu on symmetrinen eli molemmissa samanlainen. Piirrokset on tehty tällä ohjelmalla. Olen aivan ihastunut tuohon.Lankana on käytetty mustaa Nallea ja beigeä Woolia.

2 kommenttia:

  1. Ihanat lapaset! <3 Mulla pitäisi tehdä 6-vuotiaalle lapasiin tuo tassun kuva. Muistatko yhtään kuinka paljon tässä lapasessa on silmukoita? Ja missä vaiheessa tuota kuviota kärkikavennukset on aloitettu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. :) En muista silmukkamäärää enää ulkoa, mutta piirroksista laskemalla päättelisin, että 44 silmukkaa on ollut. Kärkikavennukset on aloitettu (kuvasta päätellen) tassu-ruutupiirroksen rivillä 19 tai 20. Näistä lapasista muuten lisää vielä täällä: http://langanpaastakiinni.blogspot.fi/2013/08/paranneltua-leopardipilkkua.html ja täällä: http://langanpaastakiinni.blogspot.fi/2013/12/viela-yhdet-lapaset-jouluksi.html

      Poista