perjantai 21. heinäkuuta 2017

Liekehtivät evät

Kansainvälinen sukanneulontakilpailu Tour De Sock alkoi viime lauantaina. Iso osa Lentävän Lapasen joukkueesta starttasi mukavasti yhdessä neuloen. Ensimmäinen ohje on nimeltään Fins eli evät ja hain eviähän sukan kuviot muistuttavatkin, kuten myös reunuksen sakarat.


Oma lankavalintani ei ollut näihin sukkiin paras mahdollinen. Olin ottanut vain kaksi lankavaihtoehtoa mukaan yhteisaloitukseen ja päättänyt, että jos malli on tylsä, niin en tuhlaa siihen sitä ihanampaa lankaa. No, tämä malli nyt oli mielestäni vähän tylsähköstä päästä, joten valitsin langaksi rusehtavan oranssin Fabelin. Tai siltä se ainakin ostohetkellä oli vaikuttanut, mutta kotona jatkaessani sukkien neulontaa väri alkoi epäilyttävästi muistuttaa enemmän oranssihtavaa ruskeaa.


Välttääkseni täysin ruskeaa vaikutelmaa tein kantapäästä rusehtavan punaisen (tässä mallissa oli erikseen mainittu, että kantapään saa tehdä eri värillä). Jälkikäteen ajateltuna ei ehkä fiksuin veto, mutta tulipahan ainakin tulisen näköiset sukat. Kuviotkin muistuttavat tässä väriyhdistelmässä  enemmän liehuvia tulenlieskoja kuin niitä eviä.


Mallissa mielenkiintoisinta oli kantapää, joka neulottiin varpaista aloitetun sukan jalkaterän jälkeen apulangalla eroteltuna ja sen jälkeen poimittiin vartta varten silmukat kuten yleensä tehtäisiin jälkeenpäin lisättyyn kantapäähän. Erikoinen ja hauska ratkaisu. Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta on varrensuun kolmioreunus, joka kruunaa kokonaisuuden. Lopulta en tiedä, miksi pidin mallia ensin niin tylsänä; ihan kiva mallihan tämä on ja olisi voinut olla sen ihanuuslangankin arvoinen, mutta se jäi nyt odottamaan Tourin seuraavia etappeja.

7 kommenttia:

 1. Miekin katin ensisilmäyksellä että plääh, mutta sit neuleen edetessä evät alkoivatkin tuntua ihan kivoilta :D Hyvältä näyttää myös tulisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännästi se mieli muuttuu. :D Noi mielenkiintoiset yksityiskohdat varmaan sai nää tuntumaan tekemisen myötä hauskemmilta.

   Poista
 2. Hienoltahan nämä näyttävät näin oransseinakin. Minäkään en tästä mallista aluksi innostunut, mutta niin se mieli muuttui kun näitä alkoi tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Jännä juttu, oon monilta kuullut samat reaktiot, että tekemisen myötä vasta on lämmetty tälle mallille. Ihan kelpo-sukat on kuitenkin lopputuloksena (jollekin, jonka väreihin nämä sopivat paremmin) joten en valita nihkeää alkua. :)

   Poista
 3. Kauniit kesäsukat. Itse en ole oikein onnistunut erikoisista kantapäistä, joten vanha malli tuntuu turvalliselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Vanhassa vara parempi - mutta välillä on ihan kiva oppia uusiakin juttuja tällaisen kilpailun kautta. ;)

   Poista