sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kirjoneuleponcho

Esikoiselle valmistui viileiden kevätiltojen pelastukseksi tämä suloisen lämmin poncho. Sen verran kauan neuleen suunnitteluvaiheesta oli jo ehtinyt vierähtää, ettei neiti itse lainkaan muistanut olleensa mukana valitsemassa ohjetta ja lankoja. Ihmetteli vain, että olen osannut valita värit, jotka sopivat niin hyvin moniin hänen vaatteisiinsa.
Välillä projektit kestää. ;)


Ohje löytyi Yhteishyvän neuleohjeista nimellä Neulottu poncho. Lanka on ohjeen mukaisesti Isoveljeä ja poncho on neulottu pyöröneuleena 6 mm:n pyöröpuikoilla. Sellainen varoituksen sana, että ainakin minulla ohjeessa mainittu langankulutus ylittyi ja jouduin tilaamaan toisen kerän terraa Isoveljeä Novitalta, koska se on poistumassa valikoimista eikä kaupasta enää löytynyt.


Ponchon helman olen tehnyt ohjeesta poiketen siten, että taitoin ja ompelin käsin ainaoikean reunan sisäänpäin. Muuten se meinasi sitkeästi lähteä rullaantumaan ja oikeastaan se on mielestäni nätimpikin näin.


Malli oli mukava neulottava ja ohje kaikin puolin hyvä ja selkeä. Lopputulos on kaunis ja istuu käyttäjänsä päälle tosi nätisti. Tykkään!

6 kommenttia:

 1. Kyllä olet taas kivan neuleen saanut aikaiseksi, vautsi. Kivat värit ja kuvio. Upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, haaveileva polku! :) Itelle valitsisin toiset värit, mutta tyttärelle sopii just nämä.

   Poista
 2. aivan ihana..hmm..pitääkin käydä kattelemassa tuota yh:n sivua..

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Ilosofiaa, Lankakori sekaisin ja mehtäemäntä!
  Yhteishyvällä on tosiaan monta kivaa, ilmaista ohjetta tuolla.

  VastaaPoista