lauantai 15. maaliskuuta 2014

Tasaisen harmaan arjen ylistys

Miksiköhän tasaista arkea usein kutsutaan harmaaksi? Kai se mielletään jotenkin tylsäksi, niin kuin harmaa värikin. Itse pidän kyllä molemmista; tasainen, yllätyksetön arki on hyvä perusolotila, jota ilman ei juhlakaan tuntuisi juhlalta. Ja harmaa väri... sopii hillittynä ja rauhoittavana välillä mielenmaisemaan paremmin kuin mitkään väri-ilottelut. Esim. nämä ovat yksi lempparini aikaisemmin valmistuneista töistäni.Joulun jälkeen, kaikkien iloisten, värikkäiden lahjatöiden valmistuttua, iski halu tehdä jotain hyvin luonnonläheistä ja yksinkertaista. Niinpä otin esille lahjaksi saamani kerän Austermann Steppiä, jossa näytti olevan juuri siihen mielentilaan sopivat värit. Värjäys on tässä langassa kuitenkin tehty sillä tavalla läikkäiseksi ja epätasaiseksi, että rauhallisista väreistä huolimatta neulepinnasta lähti muodostumaan kovin levotonta. Niinpä kävin ostamassa kirjavan langan kaveriksi kerän harmaata Pikkusiskoa.


Austermann Step on vanha mieluisa tuttavuus, Pikkusiskoa käytin nyt ensimmäistä kertaa. Langat sopivat ihan kivasti yhteen. Huomaahan sen näppituntumassa, että Pikkusisko on hieman karheampi ja löyhäkierteisempi, mutta ihan passelin tuntuinen sukkalanka kuitenkin.


Sukat valmistuivat 2,5-koon puikolla. Ohuen langan työstäminen ohuilla puikoilla ottaa aikansa. Inspiraatiopulakin on meinannut moneen otteeseen iskeä ja tammikuun alun jälkeen onkin valmistunut jo monta väliin kiilannutta työtä. Uskollisesti nämä ovat kuitenkin reissanneet mukana työpaikan ja kodin väliä, tulleet useimmiten kaivetuksi esille junassa ja valmistuneet siten pikkuhiljaa, muutama puikko kerrallaan.

Näistä tuli hyvät ja mukavat arkisukat arkikäyttöön, sellaisiakin tarvitaan. Ja kuvausta varten satoi juuri sopivasti uskomattoman kaunis takatalven lumipeite. Lumi ja valo, ihana keväinen yhdistelmä.

3 kommenttia:

  1. Onpas kauniit sukat. Värit sointuvat ihanasti yhteen.

    Minäkin pidän harmaasta, ei se ole ollenkaan tylsä. Se on juuri sukissa todella hyvä raitaväri, joka sopii kaikkien värien kanssa. Ei niin jyrkkä kuin vaikkapa musta. Rauhoittaa kirjavia lankoja, ja on jotenkin perinteinen.

    VastaaPoista
  2. Nätit sukat, harmaa on kyllä hyvä rauhoittava väri :)

    VastaaPoista