sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Käsityörintamalle kuuluu isoäidinneliöitä

Pieni välipäivitys sunnuntain kunniaksi, kun ei ole mitään valmista syntynyt koko viikkoon. Elikkä isoäidinneliöitä olen virkkaillut antaumuksella ja siinä ohessa tehnyt vähän jotain muutakin. Tässä nyt kuitenkin tämä neliö-kasa, jonka olen tähän mennessä saanut aikaiseksi. Näistä on tulossa päiväpeitto tyttärelle. Peitto on tilattu jo monta kuukautta sitten, joten olen jo alkanut joutua melkoisen painostuksen kohteeksi näiden valmistumisen suhteen.


On isoäidinneliöistä tullut aiemmin tehtyä paljon muutakin. Tässä pari esimerkkiä.

Noin vuosi sitten neuloin vähän pienempiä isoäidinneliöitä ja niistä kokosin tämmöisen iloisen kassin. Vuorikangas ja kahvat on ommeltu mustasta tyynyliinasta, mikä on muuten ihan ok, mutta vuoden käytön jälkeen kahvat alkaa olla aika kuluneet. Voi olla, että niille pitää pian tehdä jotain. Tämä on muuten semmoinen kassi, mitä ihan tuntemattomat ihmiset tulee kadulla kommentoimaan, mikä nyt yleensä on Suomessa aika harvinaista.


Pari vuotta sitten tein isoäidinneliöistä tämän torkkupeiton, jossa projektissa käytin kaikki silloiset jämälangat loppuun. Annoin peiton vanhemmilleni joululahjaksi ja se onkin päätynyt heillä ahkeraan käyttöön.


Tämmöistä vanhojen muistelua ja tulevaisuuden lupauksia tällä kertaa, toivottavasti ensi viikolla tulee jotain valmistakin. :)

9 kommenttia:

 1. voi vitsi mie pakahdun kateudesta. miten joku osaakin virkata noita neliöitä? mie en käsitä..minä ja virkkuukoukku kun ei kertakaikkiaan olla kavereita keskenään. ei sitten vaikka mitä tekis :D aivan ihana tuo kassikin <3 looooooove it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :) Isoäidinneliö on oikeasti yllättävän helppo. Pyydä joku näyttämään tai kai netistäkin löytyy kuvallisia ohjeita tai vaikka videoita, ihan varmasti onnistuu!

   Poista
 2. Ihania töitä isoäidin neliöistä. Niitä on kyllä kiva tehdä :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania töitä ja niin pirteät väritkin ♥

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanan pirteitä neliöitä. Tuollainen peitto saa hyvälle mielelle :) Laukkukin tosi kiva, varmasti saa ihailua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Välillä sitä kaipaa väriä elämään. :)

   Poista
 5. Juuri näin pitää jämälangat käyttää! Hieno peitto

  VastaaPoista