lauantai 22. maaliskuuta 2014

Riikinkukonsulka-leikkikorvikset

Tämän kuun Silmukan ytimestä haasteessa on aiheena lempieläin. Täytyy sanoa, että oikeastaan ensimmäistä kertaa tämä tuntui todelliselta haasteelta! Ensin mietin monta päivää, mikä on lempieläimeni ja lopulta tulin siihen tulokseen, että mikään eläin ei ole mielestäni upeampi ja kauniimpi kuin riikinkukko. Seuraavaksi mietin sitten monta päivää, että miten toteuttaisin riikinkukkoaiheisen käsityön; ohjeita upeisiin riikinkukkoaiheisiin kirjoneuleisiin ja kuvioneuleisiin löytyi kyllä moniakin, mutta ei oikeastaan sellaista, jotka olisin ehtinyt toteuttaa vajaassa kuukaudessa. Lopulta löysin Ravelryn kautta ohjeen riikinkukko-korviksiin. Nämä syntyi tosi nopeasti, mutta huomasin jo tehdessä, että näistä tulee niin isot, ettei tule meikäläisen käytettyä.


 Meinasin jo jättää koko korvikset johonkin lankakerien keskelle pölyttymään ja odottamaan uutta inspiraatiota, kun pikkutyttöseni iski näihin silmänsä ja ihastui hurjasti. Hän pyysi, että teen niistä hänelle korvikset ja koska tytöllä ei vielä ole reikiä korvissa, niin virkkasinkin näihin tämmöiset lenksut, joista korvikset saa ripustettua korvalehteen.


Näistä tuli omasta mielestäni ihan hupsut ja hassut, mutta nelivuotias on viihtynyt nämä korvissaan prinsessa-roolileikeissään nyt eilisen illan ja tämän aamun, joten kyllä niitten täytyy oikeasti olla hienot! :D

Ja kun hiukset laittaa korvan päälle, niin tuo hassu lenksukaan ei niin pistä silmään.


Virkkasin vielä toiset vähän pienemmät itselleni, mutta mahtaneeko niistä sittenkään tulla korvakoruja. Luulen, että kehittelen niistä kuitenkin jotain muuta. Joka tapauksessa: haaste selätetty! :DKiitos jälleen Sini ja Silmukan saalistaja! :)

5 kommenttia:

 1. Oii mite hauska idea! :D Kiitos ku osallistuit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti haasteesta. Tästä keksinnöstä on ollut yhdelle pienelle ihmiselle paljon hupia. :)

   Poista
 2. Hienoa, ettei työ mennyt hukkaan, vaan pieni tyttösi ihastui noihin hassun hauskoihin korviksiin :) Kiitos haasteeseen osallistumisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti haasteesta. :) Voi tosiaan olla, että kaikki tämä riikinkukko-teeman prosessointi johtaa vielä johonkin järkevämpäänkin käsityöhön, mutta ei varmastikaan vielä maaliskuussa. :)

   Poista