maanantai 2. kesäkuuta 2014

Ihana, ihana aurinko!

Ihana aurinko näkyy taas tänään taivaalla, mikä onkin kesäkuun alkupäivinä oikea asiain tola. Viime viikon kuusi astetta celsiusta ei paljon naurattanut, kun piti jo uudestaan ruveta kaivamaan toppatakkia esille!

Silmukan ytimestä haasteeseenkin oli tässä kuussa otettu aiheeksi aurinko ja mikäs sen sopivampaa. Kyseessä on Silmukan saalistus- ja Pipon ytimestä- blogien yhteistyöhaasteen yksivuotishaaste, johon osallistuneet pääsevät samalla mukaan upeaan arvontaan, joten kannattaa käydä kurkkaamassa ja inspiroitua aurinkoisesta aiheesta. :) Molemmat blogit arpovat omat palkintonsa; Pipon ytimestä tarjoaa tällaisen arpajaispalkinnon ja täällä on nähtävillä Silmukansaalistajan palkinto.


Toteutin tämän haastetehtävän ennätysvauhtia. Eilen aamulla luin haasteen aiheen, ilmoittauduin mukaan ja samantien inspiraatio iski. Vajaan tunnin päästä oli aurinkoinen käsityöni jo valmis. Eipä tämä olekaan suuren suuri työ, vaan pieni, iloinen kirjanmerkki. Mulla on roikkunut yksi kaverilta lainattu kirja palauttamista vailla jo turhankin pitkään, joten ajattelin lopultakin muistaa palauttaa sen ja sujauttaa tämän kirjanmerkin väliin kiitokseksi lainasta.


Kuvausrekvisiitaksi nappasin omasta hyllystä uudehkon Op-art Socksin, jonka iloisen kirjava kansi sopii värien puolesta kirjanmerkkiin täydellisesti. :) Saksalaisen Stephanie Van Der Lindenin kirja on täynnä ihanista ihanimpia malleja, joista yhtäkään en ole vielä saanut edes aloitettua, mutta aikomus on toteuttaa tästä kirjasta monet sukat. Alla olevan sivun valitsin kuvattavaksi siksi, että siinä mainitaan suomalainen muotoilija Tapio Wirkkala. Huomaatteko: olen ainakin lukenut kirjan, vaikken olekaan siitä vielä mitään neulonut. :D


Kirjanmerkki on tehty Nalle-langasta kolmosen virkkuukoukulla. Ohje aurinkoon löytyy täältä. Sateenkaari on virkattu suorana pötkönä kiinteillä silmukoilla parin kerroksen välein lankaa vaihtaen ja lopuksi aurinko on ommeltu sateenkaaren päähän. (Kyllä, tiedän että oikeaoppisesti sateenkaareen tarvitaan myös se sadepilvi, mutta ei nyt takerruta siihen vaan nautitaan auringosta!) :)

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Värejä -ja aurinkoa- tässä pitkän talven jälkeen kaipaakin, onneksi niitä näkyy nyt tuolla ulkonakin. Kiitos haasteesta. :)

      Poista
  2. Tuohan oli tosi hauska idea. Kesä, aurinko ja hyvä kirja, mikäs sen parempaa lekotteluhetkiin. Mukavaa kesää!

    VastaaPoista