sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kettu-tytön pipo

Kettulapasten jälkeen luontainen jatkumo oli tehdä samalle tyypille myös kettupipo. Katseltiin lapsen kanssa yhdessä netistä erilaisia kettupipojen kuvia ja hän mieltyi eniten tähän uniseen kettuun. Tuon ohjeen kettupipo on tehty virkkaamalla, mutta minulla oli mielessä neulottu pipo, joten sellaisen tein ja otin kuvan ketusta mallia vain silmien ja nenän osalta.


Tässä ketun ja suden kohtaaminen...


...vaiko sittenkin kaksi kettua? :)


Tässä summittainen ohje viisivuotiaan kokoiseen kettuhattuun:

Lankoina ketunvärinen Gjestal Janne ja valkoinen Regia Active. Jannea ei ihan riittänyt yksi kerä, Regiaa kului vain hieman. Lisäksi yksityiskohtiin tarvittiin pikkupätkä mustaa Nallea.
Puikkoina 3,5 mm:n lyhyt pyöröpuikko.

Luo 100 silmukkaa ja yhdistä pyöröneuleeksi. Tee alkuun valkoisella 4cm 1o1n -joustinta, oikeat silmukat kiertäen. Neulo vielä yksi kerros sileää valkoisella ennen kuin vaihdat oranssiin. Neulo 15cm sileää neuletta oranssilla. Käännä nurja puoli päälle päin ja siirrä silmukat kahdelle puikolle siten, että kerroksen vaihtumiskohta jää toisen puikon keskelle ja siispä takapuolen ja etupuolen silmukat ovat eri puikoilla (50s molemmilla). Siirrä silmukat yhdelle puikolle siten, että poimit vuorotellen molemmilta puikoilta yhden silmukan, kunnes kaikki 100 silmukkaa ovat taas samalla puikolla. Neulo silmukat yhteen ja päättele työ samalla seuraavasti: Neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen kahdesti ja päättele sitten niistä ensimmäinen vetämällä se toisen silmukan yli. Neulo yhteen kaksi seuraavaa silmukkaa ja päättele taas ensimmäinen oikean puikon silmukoista samoin kuin edellä. Toista kerroksen loppuun, kunnes kaikki silmukat on päätelty. Päättele lankojen päät.

Käännä pipo oikein päin ja tee silmät 3,5mm:n virkkuukoukulla, Garnstudiolta löytyy tähän tekniikkaan ohjevideo. Nenä tehdään siten, että aloitusrenkaaseen virkataan 12 puolipylvästä, päätellään ja ommellaan kiinni pipoon värien vaihtumiskohtaan.

Korvien keskustat on neulottu seuraavasti: Luo 10 silmukkaa 3,5 sukkapuikoille. Neulo kaikki oikein. Käänny. Nosta kerroksen ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo kerroksen kaksi viimeistä yhteen. Toista sama kaikilla seuraavilla kerroksilla, kunnes silmukoita on jäljellä vain yksi. Vedä lanka siitä läpi. Vaihda halutessasi mustaan lankaan kolmanneksi viimeisellä kerroksella. Jätä molempia värejä katkaistessasi pitkähkö langanpää ompelua varten. Ompele keskustat kiinni pipon kulmien muodostamiin korviin.

12 kommenttia:

 1. Hauska ja kivan näköinen kettupipo ♥ Onneksi susi näyttää aika kiltiltä ja kesyltä =)

  VastaaPoista
 2. Upea pipo ja kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 3. Hauska pipo ja kiitos ohjeesta. Tätähän voisi kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Voi eikä kuinka ihana pipo!! <3

  VastaaPoista
 5. Kiitti kommenteista, Sude, tipi, kosotäti, mehtäemäntä, Lankakeiju ja Ninnuli! :)
  Sude: Susi on tosiaan maailman kiltein, joten ei tuo kettu syödyksi joutunut. :D
  Ja Ninnuli, tervetuloa lukijaksi. :)

  VastaaPoista
 6. On kyllä niin soma kettupipo, tykkään:)

  VastaaPoista
 7. Onpas kiva pipo, erottuu ns. normi pipojen joukosta.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos! Niin ovat, varsinkin tyttäreni mielestä! :)

   Poista