torstai 5. maaliskuuta 2015

Ihan pöllöt saksikotelot

Olipa kerran kaksi likinäköistä pöllöä...


...mutta onneksi molemmat saivat silmälasit!


Pöllöt on tehty ompelemalla ja liimaamalla huopakankaasta sekä Tigerin liimakankaista. Otin mallia parista blogista; NutMeg Designs ja Moy-handmade. Jälkimmäisessä on kuvallinen ohjekin, mutta en sitä noudattanut vaan tein oman sävellyksen.


Olin ajatellut tehdä kotelot pelkästä huovasta, mutta totesin sen olevan materiaalina niin karhea, että saksien sujauttaminen koteloon olisi ollut todella nihkeätä. Liimakangas on paljon liukkaampaa ja toi avun tähän ongelmaan. Ja kun nyt liimakankaiden kanssa olin alkanut askartelemaan, niin tein siitä pöllöille myös siivet ja liimasin sitä vielä taustakankaaksikin.


Ensimmäisen kotelon kanssa tein pari pöhköä aloittelijan mokaa, mm. en muistanut ommella nappeja ennen taustakankaan liimausta, mistä syystä jouduin liimaamaan päälle vielä toisen taustakankaan... no väliäkös pienistä, kun lopputulos on kuitenkin ihan onnistunut.

Pöllöt lähtivät ilahdutushaasteen merkeissä Lankakeijulle ja Enyalle. Itsekin tarvitsisin samanlaisen, kunhan taas jossain vaiheessa innostun huovan, neulan ja langan kanssa askartelemaan.

Hauskat haikara-sakset on ostettu Tigerista.

9 kommenttia:

 1. Kauniit pöllöt, aivan ihana idea :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mainioita ilahdutuksia. Loistava idea. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana idea! :) Miäki kattelin noita haikarasaksia Tigersissa, mutta jäin miettimään, et mahtaakohan olla miten hyvät. Ootko kokeillu? Ja näyttäisivät olevan kopio kurkisaksista, joista haaveilen.. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista! :)
  Tepazu: Kokeilin sen verran, että muutaman langanpään katkaisin näitä pöllöjä ommellessa. Vaikutelma oli se, että olivat paremmat kuin mitkään mun omat sakset ja että täytyy käydä ostamassa itsellekin!

  VastaaPoista
 5. IHANAT <3 ja mikä idea ja varmasti ihana ilahdutus :)

  VastaaPoista