keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Silmänräpäys

Eyeblink on yksi Heidi Alanderin ihanista huivimalleista. Hän on lyhyen ajan sisällä julkaissut monta toinen toistaan upeampaa huiviohjetta. Aiemmin olen toteuttanut Heidin suunnittelemista huiveista Meadow Grassin ja jonossa on vielä monta muuta.


Aloitin neulomaan Eyeblinkiä ensimmäisen kerran jo alkuvuodesta, tuolloin lankana ohuenohut yksivärinen vaaleanharmaa Drops Lace. Päädyin harmillisen onnettomuuden seurauksena purkamaan pitkälle edenneen työn.

En saanut itseäni aloittamaan työtä uudelleen samasta langasta, vaikka Eyeblink jatkuvasti houkutti. Tuli suorastaan jonkinlainen "rimakauhu". Eyeblink kuitenkin tuntui huivilta, joka täytyy toteuttaa. Päätin, että jos ei muuten onnistu, niin valitaan sitten langaksi jotain ihan muuta. Jotain muuta oli tässä tapauksessa kerä liukuvärjättyä Lang Yarnsin Jawoll Magicia leiskuvan dramaattisissa väreissä. Kerä oli minulle huudellut Lentävän Lapasen lankahyllyistä jo monesti ennenkin, mutta nyt tiesin, mihin sen käyttäisin.


Kun nyt lähdin työstämään huivia tämän uuden langan kanssa, niin sen tekemiseen päättelyineen ja pingottamisineen ei lopulta kulunut kuin vajaa viikko. Rimakauhu mallia kohtaan oli siis selkeästi turha. Ohje on helppo ja selkeä ja lopputulos on väkisinkin hieno!

Tein ohjeeseen pari pientä muutosta: Ensinnäkin aloitin reunapitsin, kun silmukoita oli 216. Ohjeen mukaan lisäyksiä tehdään, kunnes silmukoita on 276, mutta myös luvataan, että pitsin voi aloittaa milloin vain. Toisekseen A-pitsikaaviosta todetaan ohjeessa, että sen voi tehdä kolme kertaa tai haluamansa määrän. Tein sen vain kaksi kertaa, koska olin hieman epävarma lankani riittävyydestä.
Puikkokoko oli minulla 3,5mm suositellun 4,5mm:n sijaan.


Osa kuvista on otettu Lentävän Lapasen tiloissa. Vilpitön kiitos sinne suuntaan! Sain käyttööni myös oivallisen kuvausapulaisen, nimittäin lampunjalankin virkaa toimittavan rouva Huldan. :) Kuvista ei valitettavasti tullut kovin hyviä. En voi siitä syyttää tiloja, kameraa tai mallia, vaan lähinnä ongelmana oli taitamattomuuteni lainakameran kanssa, joka on paljon hienompi ja monimutkaisempi kuin omani. Monen bloggarin tavoin harmittelen usein omien kuvieni kehnoutta ja suunnittelen paremman kameran hankkimista, mutta kokemukset lainakameroista ovat osoittaneet, että pelkkä hyvä kamera ei riitä - sitä pitäisi myös osata käyttää. Jonkinlainen kurssi kameran oston ja käyttämisen suhteen olisi selvästi tarpeen!

21 kommenttia:

 1. Voi vitsi, kun siitä tuli ihana. Tuo väritys sopii täydellisesti tuohon malliin. Mulla on sama malli menossa ja kertaalleen olen aloittanut ja purkanut pitsikaaviota. Nyt uusi aloitus pitsiosuudelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se kaavio on lopulta helppo, kun sen oppii. Kyllä mäkin jossain kohtaa vähän purin, mutta ei onneksi tarvinnut paljoa. Auttaa, kun katselee valmiin pitsin kuvaa tehdessä, niin silloin huomaa aika nopeesti, jos ei tule sellaista kuin pitäisi. Tsemppiä pitsiosuuteen, kohta näemme varmasti sultakin upeita huivikuvia! :)

   Poista
 2. Nyt olen entistä varmempi, että haluan tehdä oman Eyeblinkin. Kerrassaan upea versio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Suosittelen mallia lämpimästi, se on kaikin puolin ihana. Mulla on jo seuraava Alanderin huivi mielessä. :)

   Poista
 3. Huikean kaunis huvi.. kuin kaunis perhosen lento:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaankin, on aika monia perhosia, joilla on tämäntapainen väritys. Kiitos tästä mielikuvasta! :)

   Poista
 4. Aivan ihana Eyeblink! Malli rupesi houkuttamaan niin, että jos minulla olisi sopivaa lankaa saatavilla juuri nyt, aloittaisin huivin HETI! ;) Joten varo vaan, saatan taas apinoida sinua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Siitä vain aloittamaan, on hyväksi havaittu malli. :)

   Poista
 5. Ihana huivi :) Tässä itsekin etsiskelen huiviohjetta kun minua lahjottiin ohuella huivilangalla!

  VastaaPoista
 6. Upea huivi:) Pitää ottaa ohje talteen ja etsiä sopiva lanka. Tämä on kyllä pakko neuloa :D

  VastaaPoista
 7. Tosi ihana huivi,lanka ja malli kohtasivat hyvin toisensa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä Heidin ihaniin huiveihin! Eyeblink on upean herkkä, lanka sopii siihen mainiosti. Malli liittyy ehdottomasti neulottavien huivien jonoon! Katsotaan milloin on sen aika.

  VastaaPoista
 9. Kaunis! Näyttää kivalta kun on herkkää pitsiä ja reipasta väriä yhdessä. Tosi kaunis huivi!

  VastaaPoista
 10. Onpa todella ihanan näköinen huivi! Kaunis kun mikä! Jäinpä seurailemaan blogiasi :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteista! Suosittelen tämän huivin neulomista kaikille sitä harkitseville. Ja vaikka ohuemmastakin langasta.
  Anskuli, kiitokset ja tervetuloa lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 12. Palonko tähän ihanuuteen meni tuota lankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi kerä riitti mainitsemillani muutoksilla. :)

   Poista
 13. Minulla on kerä tuota lankaa ja aika riittoisaa sitten on. Kerä näyttää niin pieneltä. Täytyypä kokeilla kunhan saan nämä keskeneräiset talvijutut tehtyä 😀. Sinun huivisi on kyllä ihana, tuo värikin on ihan nappiin.

  VastaaPoista