perjantai 20. maaliskuuta 2015

Sormikkaat jäätelöstä

Ei siis tietystikään oikeasta jäätelöstä, vaan jäätelö -värisestä Nalle Taiasta. Tein kerästä aiemmin sukat ja halusin hyödyntää ihanat jämälangat jotenkin. Lankaa oli jäljellä ehkä pienten sormikkaiden verran... mutta sen verran epävarmalta langan riittävyys tuntui, että yhdistin sen suosiolla toiseen. Kaveriksi olisi sopinut monikin väri, valitsin vaaleansinisen Nallen tyttären kevättakin mukaan. Varmuudenvara kannatti, sillä ei Taika-lankaa paljon jäänyt.


Ohjeena Garnstudion Michelle gloves, jonka mukaan tein tytölle edellisetkin sormikkaat. Viimeksi ihmetelin pienehköä mitoitusta, joten nyt hyppäsin suoraan 6/9-vuotiaiden kokoon. 6-9-vuotta tuntuu minusta aika isolta ikähaitarilta, joka tapauksessa sillä tuli viisivuotiaalle sopivat käsineet. Ne varmasti mahtuvat hänelle vielä 6-vuotiaana, mutta että 9? En tiedä, onko mitoitus oikeasti pieni, vai onko meidän lapset vaan jättisormisia?

Lasten sormikkaat syntyi yllättävän nopeasti, parissa illassa. Seuraavaksi pitäisi sitten jaksaa tehdä sormikkaat itsellekin. Ehkä vähän höpsöä, mutta en mitenkään haluaisi enää ostaa sormikkaita nyt kun osaan sellaiset tehdä.

4 kommenttia:

 1. Kauniit sormikkaat! Miksipä ostaa kun itse osaa tehdä:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kosotäti ja Päivikki! :)
  Joskus tosin vois olla kätevämpää ostaa, jos ei oikein riittäis aika tehdä!

  VastaaPoista
 3. Kauniit. Miekii välillä jään sormikaskoukkuun. Nyt tosin ollut taukoa niiden neulomisessa.

  VastaaPoista