sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Toinen TDS-etappi vei kauas metsään

Toinen Tour De Sock -sukkaohje, Kristen Hallin suunnittelema Far Into the Forest, aiheutti ilmestyttyään muutaman ylimääräisen sydämenlyönnin. Ohje on 13-sivuinen ja malli näytti kuvan perusteella tosi vaikealta. Hetkeäkään en kuitenkaan miettinyt tämän etapin väliin jättämistä, niin kauniit nämä sukat monimutkaisuudestaan huolimatta ovat.


Ei ohje lopulta ihan kamalan vaikea ollutkaan, mutta jatkuvaa tarkkaavaisuutta ja huolellista lukemista se vaati, sillä koko ajan tapahtui kamalasti kaikkea. Uutta opittavaa oli taas runsaasti alkaen väridominanssista, josta olen toki aiemminkin kuullut ja lukenut, mutta tämä oli ensimmäinen työ, jossa kiinnitin siihen määrätietoisesti huomiota. Sukan olisi siis voinut tehdä joko oranssi tai musta hallitsevana värinä riippuen tavasta, jolla piteli lankaa. Tärkeintä oli se, että pysytteli valinnassaan alusta loppuun. Uutta olivat myös kärjen aloitus (vai olisinko joskus kertaalleen käyttänyt tätä tapaa?), kiilalisäykset, kantapää sekä tapa muodostaa nuo silmämäiset kuviot lisäyksillä ja kavennuksilla.

Onnistuin keskittymään tekemiseen siinä määrin hyvin, että paljoa ei tarvinnut matkan varrella purkaa. Mutta aikaa näihin sukkiin kului kahdeksan päivää aloituksesta, joten nopeusneulontakisassa en taaskaan ollut mukana.


Langaksi valitsin heleän oranssin Sisun sekä grafiitin Handun Gimalle-sukkalangan. Puikot olivat kokoa 2mm ja niillä tuli sopivan levyiset sukat, vaikka silmukoita oli parhaimmillaan 80. Malli oli siis sen tyyppinen, että se veti reilusti kasaan, sillä yleensä tuolla silmukkamäärällä saan aikaiseksi vain paksujalkaisten miesten sukkia.


Joukkuekisassa on hurjan hauska olla mukana, sekä tsempittämässä toisia että saamassa tsemppausta muilta. Täytyy myös sanoa, että nämä kaksi ensimmäistä ohjetta ovat olleet yli odotusten sekä kauneudessa että uuden oppimisen kannalta! Kolmas ohje ilmestyi tänään ja sekin on todella kaunis. Ei ehkä yhtä haastava kuin nämä kaksi ekaa ja suoraan sanottuna helpompi malli onkin tervetullut tähän väliin.

19 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja tosi upeaa jälkeä sukkasi! En voi kuin kiittää kaikesta kannustuksesta ja ohjeen tulkkauksesta vaikka omat sukkani aloitin kin vasta loppumetreillä ja ovat edelleen kesken! Yhdessä tekeminen vie haasteisiin, jotka ehkä yksin jättäisi vastaanottamatta. Jatketaan yhdessä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitokset takaisinpäin koko tiimille! :D Ei tosiaan olisi tullut yksin tätäkään ohjetta aloitettua, en olis varmaan uskaltanut edes ohjetta lukea!

   Poista
 2. Hyvä väriyhdistelmä. Aika samat tunnelmat oli minullakin noita sukkia neuloessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Näitä on näkynyt niin monia upeita väriyhdistelmiä nyt kisan myötä, että varmaan ihan pakko yhdet (vihreäsävyiset) vielä tehdä.

   Poista
 3. Onpa upeat värit sun sukissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Näitä vois tosiaan tehdä vaikka kuinka monet eri väreissä, ainoastaan mallin hitaus ja vaivalloisuus varmaan saa jättämään yhteen tai kahteen pariin.

   Poista
  2. (Siis hitaus eräille, ei toisille...) ;)

   Poista
 4. On kyllä kertakaikkisen upeat! :)

  VastaaPoista
 5. Tää malli on kyllä niin upea! Ja noi värit on tähän just täydelliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon itekin tyytyväinen; värivalinnasta kunnia kuuluu PäiviH:n testineulonta-sukille, joissa oli mustaa ja oranssia.

   Poista
 6. Vau, suorastaan hämmentävät. Ihmeellinen kuvio, tosi hieno.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, minunkin mielestä malli on upea. Ja vähän mystinen.

  VastaaPoista
 8. Wow, onpas magee kuvio sukissa. Mun kärsivällisyys ei kestäis kutoa noin kapeilla puikoilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää onkin ihana malli. Tällä suunnittelijalla on muutenkin kivan erikoisia malleja. Oon muuten tehnyt sukat vielä kapeammillakin puikoilla, 1,75mm on ollut kapein. :)

   Poista