lauantai 8. lokakuuta 2016

Syksyn väriset sukat

Jotenkin tämä ruskan ja syksyisen luonnon värimaailma puhuttelee juuri tähän aikaan vuodesta. Ostin Regian raitalangan jo viime vuonna, mutta syksy ehti mennä ohi ja lanka menetti hohtonsa. Kunnes tuli uusi syksy.


Halusin löytää jotain jujua tavalliseen raitasukkaan ja niinpä ihastuin Frida Åbergin malliin, Easy Pattern for Self Striping Socks. Resepti on niinkin yksinkertainen, että aina värin vaihtuessa tehdään neuleeseen rivi reikiä. Ohjeessa neuvotaan aloittamaan sukka samalla määrällä silmukoita kuin tavallisissakin sukissa, mutta jälkiviisaana voin sanoa, että olisi kannattanut laittaa vähän vähemmän silmukoita, koska reikäneule levittää sukan vartta jonkin verran.


Kantapään tein jälkeenpäin, kuten olen ottanut tavaksi itse-raidoittuvien lankojen kanssa. Sillä tavoin raitojen rytmi jatkuu samanlaisena läpi koko sukan.

11 kommenttia:

 1. Todella kauniit sukat ja ihanan syksyisen väristä lankaa! :) Itsekin olen muutamaan kertaan tuota samaa sukkaohjetta katsellut, mutten koskaan ole päätynyt neulomaan sillä mitään.

  VastaaPoista
 2. Hauska tuo reikärivi-idea! Pitää ehdottomasti kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat värit. (: Ja reikärivistöt tuovat kivan ilmeen.

  VastaaPoista
 4. Ihana kuvio ja nuo värit! Vautsi vau!

  VastaaPoista
 5. Upeat värit ja kaunis reikäkuvio!

  VastaaPoista
 6. Todella helposti olet saanut näistä kauniit perussukista poikkeavat! Ja jotenkin myös näyttävät;)

  VastaaPoista
 7. Hienot sukat! Pitääpä laittaa tuo malli muistiin!

  VastaaPoista
 8. Todellakin. Näissä sukissa on syksy läsnä. Ihanat!

  VastaaPoista
 9. Voe mahoton ko on passelit sukat! :)

  VastaaPoista