perjantai 21. lokakuuta 2016

Omat nimikko-lapaset

Puikkomaisterin Lapaskirjan ilmestyttyä kirjan kannessa komeilevat Tiia-lapaset olivat yksi ensimmäisistä malleista, joihin huomioni kiinnittyi. Kirjassa kerrotaan, että lapasmalli on nimetty Tiia Lousteen mukaan ja oman nimeni syntytarina kertoo, että hänen mukaansa idea minunkin nimeeni saatiin. Näitä lapasia ei siis vaan voinut jättää neulomatta - omakohtaisesti osuvan nimen lisäksi malli on muutenkin kaunis ja mielenkiintoinen.


Pienenä haasteena oli se, että lapasissa on 60 aloitussilmukkaa, joka kokemukseni mukaan on minun käsialalleni ihan liikaa naisten kirjoneulelapasiin. Mallikerta on sen tyyppinen, ettei kuviosta voi jättää silmukoita poiskaan. Lähdin sitten kokeilemaan lace-vahvuisella Holst Garnin Noblella ja 1,5mm:n puikoilla, jotka eivät ole juuri parsinneulaa paksummat. Työn edetessä totesin, että nämähän eivät olekaan ihan perinteistä kirjoneuletta, vaan neule vetää kasaan reilusti enemmän, joten olisi voinut olla joko lanka tai puikot pikkuisen paksummatkin.


Oli aikamoinen ahertaminen niin pienillä puikoilla, välillä jo tuntui ettei homma etene lainkaan. Lisäksi ohjeessa oli muutamassa kohtaa pientä epätarkkuutta, jonka selättäminen vaati ylimääräistä aivotyötä. Valmiiksi nämä kuitenkin tuli ja olen tyytyväinen. Nyt on valmiina hyvin istuvat lapaset käsiä lämmittämään syksyn ja talven viimoihin - ja vieläpä omat nimikkolapaset.

P.S. Jos et ole vielä käynyt osallistumassa lippuarvontaan Lahden Kätevät ja Tekevät messuille, niin vielä ehtii.

11 kommenttia:

 1. Onhan nää aika jännät lapaset, mulle tulee mieleen kuviosta hämähäkki ja tässä puna-mustassa värityksessä ovatkin aika gootit :) Ovat kyllä itselläkin jonossa, hyvä tietää etukäteen miten tuo mallineule käyttäytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä värityksen puolesta ihan hämähäkkimiehen lapaset, kuten joku instassa kommentoi. En sitä etukäteen tajunnut, mutta ei se toisaalta haittaakaan.

   Poista
 2. Minullekin tuli ekana mieleen hämähäkki. Ehkä juurikin tuon värityksen ansiosta. Valkoinen pohja ja keltainen kuvio varmaan toisi mieleen auringon. Mielenkiintoiset lapaset :) Onko muuten lämpimät, kun on noin ohuesta langasta tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimältä tuntuivat eilisellä ulkoilulla. Lanka on 95% villaa ja 5% kashmiria ja meneehän se koko ajan kaksinkertaisena. Tosin paukkupakkasilla voi olla tarpeen ottaa jotkut paksummat.

   Poista
 3. Komeat lapaset :) Kiva että on vielä nimikkolapaset kaiken lisäksi!

  VastaaPoista
 4. Upeat Tiiat!
  Ohjeen epätarkkuudet eivät siis olleetkaan vain minun kokemattomuuttani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kyllä niitä minunkin mielestäni oli. pitäiskin muistaa laittaa kirjan sivuille palautetta, että saadaan seuraavaan painokseen korjattua.

   Poista
 5. Todella tyylikkäät lapaset! Ohuesta langasta pienillä puikoilla neulominen on kyllä haasteellista ja vielä silmukoita tuhottomasti. Mutta hienot tuli! Itse sain vasta huivin valmiiksi ja se oli myös ohuenohutta merinovillaa ja meinasi mennä hermot, kun tuli joku virhe epähuomiossa. Virheitä sinne varmasti jäikin, mutta kuka niitä huomaa, toivon:) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sun huivi on hieno! :) Mulla suurin huoli oli koko, se ei ole huivissa niin tarkkaa. Mutta kyllä se on oma hommansa lähteä mitä tahansa tekemään ohuella langalla! Virheitä jäi varmaan mullakin näihin, mutta oon silti tyytyväinen. :)

   Poista