perjantai 18. tammikuuta 2019

Harry Potter -kaulaliina

Tammikuu on vierähtänyt pitkälle kodin remontin merkeissä. Nyt kun ollaan saatu koti siihen vaiheeseen, että tietokonetta voi taas käyttää, niin voin jatkaa joululahjojen esittelyä. Ei niitä tosin jäänyt esittelemättä kuin yksi.

Nuorempi tytär toivoi jouluksi Harry Potter -aiheista kaulaliinaa, sellaista mikä Harry Potterilla oli jossain-en-nyt-muista-missä elokuvassa. Eli leveää tasaraitaa Rohkelikkojen tuvan tunnusväreillä, viininpunaisella ja keltaisella. Myös hapsut piti kuulemma olla ja pitkät.


Tässä on lankana ihanaisen pehmeä ja kuohkea Schachenmayr Merino Extrafine 120. (Tälle lapselle on tärkein vaatimus, että lanka ei kutita - ja tämä lanka ei sitä tee.) Periaatteessa tämä oli yksinkertainen työ, pelkkää sileää putkea pyöröpuikolla ympäri ja ympäri. Silmukoita loin noin 66 nelosen puikolle (tai 4,5mm, en muista enää varmasti) ja olikohan tässä nyt 25 kerrosta aina yhtä väriä. Työkaverit auttoivat päättämään raidan leveyttä ja Lentävän Lapasen neulojakaverit hapsujen pituutta. Itselle ei siis kamalasti jäänyt ajateltavaa.


Mutta oli tässä silti haastetta, nimittäin saada kokonainen piiiitkän pitkä kaulaliina neulottua uteliaan joulua odottavan yhdeksänvuotiaan huomaamatta. Onneksi on junamatkat, onneksi oli joulukuussa pari luentoa ja onneksi on neulekahvila Lentävä Lapanen, jonne saattoi paeta neuloskelemaan pari raitaa silloin tällöin. Yllätys onnistui, sillä lapsi oli jo luopunut toivosta kun ei ollut nähnyt minun tekevän tätä vakoiluyrityksistä huolimatta. :D


Kaulaliinasta tuli tosi pitkä, sillä kastellessa se venyi vielä entisestäänkin. Se on silti, tai ehkä juuri siksi, ollut tosi mieluisa ja tämän talven pakkasilla myös erittäin tarpeellinen lämmike.

4 kommenttia:

 1. Kyllä minusta ainakin Viisasten kivi -leffassa on pitkähapsuiset huivit. ;) Mutta hieno huivi! Terkkuja toiselta Potter-fanilta samasta tuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja niin muuten onkin, nyt kun uudestaan googlailin! Silloin kun hapsuja tehdessä niitä kuvia etsin, niin löytyi vaan sellaisia hapsuttoman huivin kuvia leffoista.

   Poista
 2. Hei, muistatkohan paljonko tähän meni lankaa? Tosi hieno huivi :)

  VastaaPoista
 3. Ja lisäkysymys, mitä värejä käytit? :)

  VastaaPoista