keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Beige puolihame paperipussi-vyötäröllä

Edellinen onnistumiseni puolihameen ompelussa sai aikaan innostuksen, jonka seurauksena löysin itseni Eurokankaasta. En nyt sentään minnekään kalliiden kankaiden pöydille vielä uskaltautunut, mutta kesäalessa oli paljon kankaita 5€/metri. Ostin yhden metrin beigeä pikkukukallista puuvillakangasta sekä yhden beigen vetoketjun.


Kotona rupesin sitten katumaan värivalintaani. Koska on muka beige sopinut kenellekään? Tai no, ainakaan se ei sovi minulle. Sehän on sellainen epäväri, joka saa entuudestaankin värittömän henkilön näyttämään vielä värittömämmältä. Googlen kuvahaku tarjosi kuitenkin avun tähän ahdistukseen, sillä huomasin, että beige hamehan on aika näppärästi yhdisteltävissä melkein kaikkiin muihin väreihin eikä se sitten enää olekaan ollenkaan tylsä.


Niinpä innolla ompelemaan, samalla reseptillä kuin edellistäkin hametta. Pari kohtaa tein toisin edellisen hameen hankaluuksista oppineena; takasauman ompelin kiinni ennen vetoketjua ja vyötärön taitteen jätin ompelematta kiinni. Ja kankaan leveydestä johtuen tähän oli pakko ommella sivusaumat.


Hame onnistui tosi kivasti ja pääsi jo käyttöönkin kesäisiin juhliin. Innostuin mallailemaan kuvia varten muutamia erivärisiä paita- ja vyövaihtoehtoja, että tulee todistettua, miten hyvä ja monikäyttöinen värivalinta beige on. :D


Kävin ostamassa vielä kolmannenkin hameellisen verran kangasta ja ajattelin, että ehkä innostun kuvaamaan työvaiheet ja kirjoittamaan tähän ohjeen; oli nimittäin ainakin tälle ompelukammoiselle aika helpon tuntuinen malli.

2 kommenttia:

  1. Hieno hame, ohje olisi tosi hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ohje on pikkuhiljaa syntymässä, sillä ompelen seuraavaa hametta minkä helteeltä pystyn ja kuvaan samalla. ☺

      Poista