perjantai 18. heinäkuuta 2014

Karkkiraitainen huivi

Huivin mallina on Heidi Alanderin Meadow Grass. Ihastuin malliin heti ensi silmäyksellä, mutta silti työn aloittaminen kesti pitkään. Värien valinta oli mulle ennennäkemättömän vaikeaa, vaikka tyypillisenä vaakana (ja naisena) olen muutenkin tottunut melko päättämättömään mielenlaatuun. Viimeiseen saakka jahkailin harmaa-fuksian ja harmaa-oliivin väriyhdistelmän välillä. Lopulta kun sain valinnan tehtyä ja aloitin työn fuksia-harmaana, niin pitkään tehdessä vaivasi tunne, että olisi kuitenkin pitänyt se oliivi valita.


Käsialani tuntui löysemmältä kuin koskaan ja pelkäsin loppuun saakka, että pingotuksen jälkeen huivista tulee ruma, reikäinen ja liian suuri. Jätin värinvaihtoreunaan langankierrot tekemättä, kun alkuun näytti, että siitä reunasta tulee kaksinverroin lörppö toiseen reunaan verrattuna. En tiedä, mistä moinen käsialan löysyys nyt johtui, voisiko liittyä bambuisiin puikkoihin, sillä tämä oli yksi ensimmäisistä bambupuikoilla neulomistani töistä?
Noin muuten tykkäsin kovastikin neuloa Addin bambuisella pyöröpuikolla. (Taannoin neuloin bambuisilla sukkapuikoilla yhdet sukat enkä tykännyt, mutta tässä työssä bambu tuntui toimivalta.) Pitää jatkossa sit vissiin vaan valita pienempi puikkokoko. Tässä ohjeen mukaisesti koko 4,5.


Koska huivi tuntui lopun lähestyessä jo jättimäiseltä, jätin kaksi viimeistä raitaa tekemättä. Tuossa vaiheessa lopullinen silmukkamäärä oli jo yhtä lukuunottamatta saavutettu, joten muutos ei aiheuttanut sen kummempia toimenpiteitä. Reunapitsin A-kaavion tein vain kaksi kertaa juuri siitä syystä, että en halunnut huivista enää yhtään isompaa. Ja pinkkiä tuntui muutenkin jo olevan tarpeeksi; ei makeaa mahan täydeltä. :)


Sitten huivi valmistui ja laitoin sen pingottumaan. Kaikki epäilykseni osoittautuivat vääriksi; huivi on kaunis ja keveä, värit ovat ihanat ja neulepinta on tasainen. Reunapitsikin on minun silmään juuri sopivan levyinen tähän huiviyksilöön.


Ohjeesta on pelkkää hyvää sanottavaa, tykkäsin siitä todella paljon. Melko kokemattomallekin huivin tekijälle ohje oli helppo ymmärtää ja seurata.

Langat ovat fuksian väristä Dropsin Fabelia ja vaalean harmaata Dropsin Alpaca Mixiä. Ensimmäistä kului lähemmäs kaksi kerää ja jälkimmäistä lähes yksi kerä.


Koiran ulkoilutus -kuvista tuli tällä kertaa huivin ulkoilutus -kuvia. :)
Kuvat on otettu eilen illalla hämärän ollessa jo laskeutumassa. En oikeastaan huomannutkaan miten hämärää jo oli, ennen kuin katsoin näistä kuvista, että maailmahan näyttää ihan siniseltä. Huivinkaan värit ei nyt sitten ihan totuudenmukaisina näissä kuvissa toistu, mutta saatte ainakin osviittaa. Kuvaajalle kiitos! :)


Tämä on kolmas valmistunut JYH-työni. Aloituksia on kertynyt tähän mennessä seitsemän. Ravelrysta projekti löytyy nimellä Namuraitahuivi.

18 kommenttia:

 1. Upea huivi ja kaunis värivalinta. Itsellä juuri puikoilla sama huivi valkoinen/punainen väriyhdistelmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värivalinnat on välillä tosi vaikeita, mutta kiva kun lopussa tulee se tunne, että osui oikeeseen. Aion sen oliivi-harmaankin huivin vielä toteuttaa ja puna-valkoinen kuulostaa myös ihanalta (nam, Mariannea!).

   Poista
 2. Aivan mahtava huivi. Nuo Heidin mallit on miun suosikkeja. Teeppä se titanium seuraavaksi. Oli kivaa neulottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Titanium on myös aivan upea ja aion senkin tehdä jossain vaiheessa. Nyt kun on huivien makuun päässyt, niin ihania ohjeita osuu jatkuvasti silmiin!

   Poista
  2. Onpa oikein herkkuhuivi, hieno väriyhdistelmä :)

   Poista
 3. Oi mikä ihanuus, oikea namu tosiaan.

  VastaaPoista
 4. Kaunis! Tuo on kiva väriyhdistelmä.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset, Lankakeiju, Elina ja Lotta! :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi! Nyt olen entistäkin vakuuttuneempi, että myös minun on tehtävä tämä malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kyllä tää taitaa olla semmoinen malli, mikä on jokaisen tehtävä. ;)

   Poista
 7. Kaunis huivi ja värityskin mitä makein. Pitäisköhän sitten ottaa työn alle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä mallia voi vain suositella. :)

   Poista