sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Romantiikkaa ja Roosa Nauha -asiaa

Kuvista tuli nyt pikkuisen hämäriä, kun aurinko oli jo laskemassa niitä ottaessa. Ennen kuutta! Kyllä taas huomaa että on Suomen talvi tulossa.

Mulla on mennyt tämä viikonloppu sisätiloissa sairasta, enimmäkseen nukkuvaa lasta hoitaessa ja siksipä nämä sukat valmistuivat ennätysvauhtia. Perjantai-iltana neuloin ensimmäisen sukan joustinneuleen, lauantaina sain ekan sukan loppuun ja aloitin toista ja tänään illansuussa valmistui toinenkin sukka.


Malli perustuu Roosanauha kampanjan yhteydessä lanseerattuun Romanssiin. Malli on ihan superkaunis, mutta tuossa alkuperäisessä ohjeessa oli vaan niin lyhyt varsi, että halusin muuttaa sitä hieman. Niinpä aloitin kuvion jo varresta tehden ensimmäisestäkin sydänkukasta kokonaisen. Tehdessä mittailin kuvion pituutta ja vertasin sitä sukan haluttuun lopulliseen pituuteen  ja sillä konstilla sain mahtumaan sukan etupuolelle kaksi ehjää kokonaista mallikertaa. Mittailu oli tarpeellista siksikin, että käytin aivan eri lankaa kuin ohjeessa. Ihanan Roosanauha langan sijaan minulla oli tässä käytössä tavallista 7-veljestä. Sukat on kokoa 38 ja puikot olivat kokoa 3,5, mitä ohjeessakin oli suositeltu.

Roosanauha-lankaa meinasin ensin tilata montaa eri väriä, mutta en sitten tilannutkaan, kun huomasin, että lankaa myytiin vain vyyhdeissä ja vyyhdit ovat mielestäni hankalia. Minulle on tärkeää voida aloittaa kerä sisältä, koska kudon usein esim. junassa, ja se ei itsekerityn langan kanssa onnistu. Tilasin kuitenkin ohjelehtisen kannatuksen vuoksi - ja ihan niiden ihanien ohjeittenkin. (Tämä Romanssi-sukan ohje ei ole lehtisessä, vaan se on julkaistu ainoastaan netissä.)Roosa Nauha kampanja on tänä vuonna ollut mielestäni entistä näkyvämpi, tai sitten se vaan minusta tuntuu siltä, koska asiasta on vuoden varrella tullut uudella tavalla henkilökohtainen. Omalta äidiltäni nimittäin löydettiin rintasyöpäkasvain mammografiaseulassa vajaa vuosi sitten. Alkuvuoden tiiviiden hoitojen jälkeen ollaan voitu huokaista helpotuksesta, koska nyt näyttää siltä, että tauti on selätetty. Mutta kyllä tämä ravisteli hereille näiden asioiden suhteen; muistui esimerkiksi mieleen, että jätin itse kerran nuorena menemättä mammografiaan kutsusta huolimatta, koska tutkimus vaikutti niin epämiellyttävältä. (En muista, miksi minua siihen kutsuttiin, yleensähän nuoria ei edes kutsuta, mutta kuuluin vissiin johonkin testiryhmään.) Vastedes suhtaudun vakavammin ja siksipä halusin tätä kampanjaa jollain lailla blogissanikin huomioida.

Rahankeruuta tärkeämpi tehtävä Roosanauha-kampanjalla onkin mielestäni tiedon levittäminen; muistuttaa naisille, että rintoja kannattaa ajoittain tutkia, mahdolliset patit kannattaa käydä näyttämässä lääkärille ja mammografiaan kannattaa mennä kutsun käydessä, vaikka tuntuisi kuinka epämiellyttävältä. Tämmöisissä mietteissä siis syntyivät nämä sukat.

Sukkasatokin pitää vielä muistaa mainita, koska nämä tunteita herättäneet sukat olivat kahdeksannet sukkani Sukkasadon Hillokellariin ja samalla sain tavoitteeni täytettyä. Uskoisin, että lokakuun aikana vielä ainakin yhdet sukat syntyy, joten pääsen ylittämään itseni ja sellainenhan tuntuu aina mukavalta. :)

15 kommenttia:

 1. Tosi kauniit sukat. Tekis itekkin mieli tehdä tuollaiset, pitää tosin vielä odottaa hetki, että saa keskeneräiset valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Tää on tosi kiva malli tehdä, selkeä ja nopea.

   Poista
 2. Kauniit sukat!
  Sisältä juoksevan kerän voi keriä käsinkin: tässä linkit kolmeen vähän erilaiseen tapaan:
  http://seijap.vuodatus.net/lue/2006/08/sisalta-juokseva-kera
  http://viivastolla.blogspot.fi/2011/06/sisalta-juokseva-kera-omin-kasin.html
  http://kardemummantalo.blogspot.fi/2012/04/lanka-keran-sisalta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja toisaalta hui! Voipa olla, että Roosanauha-lankoja tulee sittenkin tilattua. ;)

   Poista
 3. Kauniit! Nämä on mielestäni hienommat kuin alkuperäinen malli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti kiitoksia! En ole lyhytvartisten sukkien ihminen ollenkaan, siksi oli pakko muuttaa mallia.

   Poista
 4. Sama juttu itselläkin että rintasyöpä on päässyt koskettamaan erittäin läheltä oman äitini siihen sairastuttua viime kesänä. Onneksi nykyään hoidot on niin hyviä, että tästäkin selvittiin sitten loppujen lopuksi säikähdyksellä. Mutta ei sitä osaa edes itse täysin kuvitella miten rankka kulunut vuosi äidilleni on ollut kokonaisuudessaan, rintaa jouduttiin leikkaamaan osittain ja siihen vahvat lääkitykset/sädehoidot päälle.
  On mahtavaa että tällänen Roosanauha kampanja on näin näkyvästi olemassa! Ja aivan mahtava juttu että sinunkin äiti selviytyi syövästä voittajana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se monella tapaa rankka sairaus. Se pelko kai siinä on pahinta ja edelleenkin kun pitää käydä seurantalabroissa ja niiden tuloksia jännätä, niin on se pelko, että entä jos uusii. Mutta hyvä kun seurataan.
   Toivottavasti teilläkin kaikki menee hyvin!

   Poista
 5. Tosi ihanat sukat. Ja hyvän asian puolesta.
  Kyllähän se ajatusmaailma aina muuttuu, kun tuollainen vakava asia sattuu lähipiiriin. Onneksi teillä on nyt hyvällä mallilla.

  VastaaPoista
 6. Todella kauniit sukat :) Ihana kuulla, että äidilläsi on kaikki hyvin.

  VastaaPoista