keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Trio-jäätelösukat

Tämä ei siis ole mikään yhteistyöpostaus jätskifirman kanssa; raitalangasta vaan tuli koko ajan neuloessa mieleen trio-jäätelö, joten siitä sukille nimi. :)


Langat ovat 7-veljestä tavallista ja raitaa. Kumpaakaan väriä ei taida olla enää myynnissä. Puikot olivat tavalliset 3,5 kokoiset sukkapuikot.


Malli oli mielestäni tämä Novitan pitsisukka-ohje, kunnes sukkien valmistuttua luin ohjeen kunnolla. Siinähän sanotaan selvästi: "Neulo ensin krs:t 1-6 ja toista sitten krs:t 3-6 yhteensä 12 kertaa." No, minäpä neuloin kerrokset 1-6 kymmenen kertaa. Katsoin kyllä matkan varrella, että mun sukat näyttää paljon pidemmiltä kuin kuvassa, mutta oletin sen johtuvan vaan siitä, että mulla on niin lyhyet jalat. :D Mutta hyvältä nämä näyttää näinkin, joten mitäpä tuosta.


Näillä sukilla pääsin viimeinkin alkuun sukkasadon keruussa, sillä nämä on ensimmäiset syyskuussa valmistuneet sukat, jotka on myös aloitettu sukkasadon aikana. Satoa kerään Perunalaariin.

11 kommenttia:

 1. Tää lanka on yks miun suosikeista, harmi ettei sitä enää saa.
  Sie teit siitä todella kauniit sukat oikiat jäätelösukat:)

  VastaaPoista
 2. Minustakin tää on yksi kauneimmista raita-langoista. Ja arvaa vaan, oliko pakko käydä ostamassa Trio-jäätelöä, kun sain nämä valmiiksi? ;)

  VastaaPoista
 3. Hei! Meillä Sysmässä Nevillassa on vielä kyseistä raitalankaa myynnissä, 7,50 /kerä +mahdolliset postiennakot, löytyy myös jotain muita tämän hetkisen kartan ulkopuolisia värejä.
  outi.junnila@elisanet.fi tai Facebook -> outi junnila, sysmä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, monesti kuulee netin käsityöryhmissä etsittävän poistuneita värejä. Harmi että Sysmä on meiltä katottuna vähän kaukana, muuten vois tulla käväsemään. :)

   Poista
 4. Kauniit sukat ja tosiaan ihan selvää triojäätelöä! Mie oon myös neulonut joskus aikoinaan tuosta samaisesta sukat ja jäätelösukiksi työkaveritikin ne nimesi :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat jätskisukat, niin tulee tutut maut mieleen :)

  VastaaPoista
 6. Nää näyttää niin ihanilta, et sujahtais kyllä heti omiinkin jalkoihin. Heti kun saan edelliset virkkuut valmiiks niin on pakko alkaa itelleki vääntään sukkia ja just tällasia vähän pitempiä... ei haittaa vaikka menis ihan yli polvenki.

  VastaaPoista
 7. Onpa herkullisen näköiset sukat. Ihanat värit ja ihana malli :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Emilia, Virpi, Minna ja haaveileva polku. :)
  Minna, ylipolvensukat pitääkin jossain vaiheessa myös tehdä!

  VastaaPoista