maanantai 30. toukokuuta 2016

Erityisen ihana Particular

Löysin Anna Kudujan mallit osallistuessani keväällä Shetland Cardin yhteisneulontaan. Kun Anna nyt kesän kynnyksellä järjesti uuden yhteisneulonnan ravelry-ryhmässään, osasin jo odottaa mieluisaa mallia.


Particular on kevyt ja ilmava kesäpaita, joka sopii mainiosti lämpimäänkin kesäiseen säähän. Se neulotaan ylhäältä alas saumattomasti kimonohihoin. Lankasuosituksena oli sataprosenttista puuvillaa. Löysin omista varastoistani tarkoitukseen sopivaa Novitan Bambu-lankaa, jossa on puolet puuvillaa ja puolet bambua. Ensimmäisen käyttöpäivän jälkeen olen valintaan tosi tyytyväinen, sillä materiaali on pehmeä ja vilpoinen.


Particular ei ole oikeastaan varsinainen ohje, vaan "resepti", kuten mallin kuvauksessakin kerrotaan. Tämä tarkoittaa sitä, että tekijälle jää jonkin verran laskutoimituksia tehtäväksi. Ennen aloitusta vähän jännitti, miten saan laskut täsmäämään, mutta oikeastaan se ei ollut annetuilla ohjeilla mitenkään vaikeaa. Reseptissä annettiin lukuisia eri vaihtoehtoja mm. reikäneuleeseen mutta en noudattanut niistä mitään ihan sellaisenaan, vaan tein omanlaiseni reikäosion sen perusteella, mikä näytti omaan silmään testitilkussa kivalta.


Hihoista halusin vähän pidemmät kuin alkuperäisessä mallissa. Pidemmät hihat oli kimonomallissa helppo toteuttaa tekemällä yläosasta yksinkertaisesti leveämmän, eli luomalla enemmän aloitussilmukoita ja tekemällä sitten vaan enemmän kavennuksia kainaloiden alla.


Kaikin puolin miellyttävää ja nopeaa neulottavaa ja mieluisa lopputulos. Nyt kun laskelmat on valmiiksi tehtynä, voisi helposti tehdä toisenkin paidan eri värisenä tai vaikkapa vähän erilaisella mallineuleella... Mutta se taitaa ainakin lähitulevaisuuden osalta jäädä, sillä ensi viikolla alkaa Tour De Sock, jota odotellessa on nyt parempi olla aloittamatta mitään uutta isompaa työtä!

15 kommenttia:

  1. Ooo...vai meinaat jaksaa sukkia ruveta urakoimaan. Tsemppiä! Tuo toppi on ihana. Mulla tulossa jo toinen, mutta en tee niitä kimono hihoja eli aika inspiroiden muokkaan Annan mallia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Malli on tosi kiva ja helposti muunneltava. Tykkäsin sun pidemmästä tunikamaisesta versiosta myös.
      Sukkakisa oli niin kiva viime vuonna, että pakko oli lähteä mukaan uudestaan. :)

      Poista
  2. Kaunis paita, ihana tuon hameen kanssa. (: Kesäinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään kesällä käyttää hameita ja tää paita sopii kivasti vähän kaikkien hameitten kanssa; kannatti kerrankin malttaa tehdä ihan yksiväristä neutraalia.

      Poista
  3. Ihana paita. Niin kaunis malli ja sopii ihanasti yhteen tuon mekon kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvituulia! :) Ja bambu sopii kesäpaitaan tosi kivasti, voin nyt parin kuuman päivän käyttökokemuksella sanoa! :)

      Poista
  4. Tosi kaunis pusero ja sopii ihanasti tuommoiselle hoikalle naisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!:) Luulen, että tämä paidan malli ja leveä hameenhelma oikeesti hoikentaa. ;)

      Poista
  5. Ihanan kesäinen neule. Täytyy tallettaa inspiraatioksi. Tuo bambu lanka on yksi niitä novitan lankoja joista pidän todella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Olen huomannut, että olet tehnyt tästä paljon. Sulta itseasiassa sainkin vähän inspistä kaivella näitä muinaisia Bambu-kätköjä paitaa varten. :)

      Poista
  6. Onpa sievä ja kesäinen paita :)

    VastaaPoista