perjantai 20. toukokuuta 2016

Simplicitas

Ostin MONTA vuotta sitten ale-korista yhden kerän Novitan Polku lankaa sävyssä paprika. Se on aikojen saatossa muodostunut jonkin asteiseksi lankavarastoni ongelma-keräksi, koska en ole keksinyt mitä siitä tekisin ja kun sitten pari kertaa olen miettinyt sen laittamista kirpparille, niin en ole kuitenkaan raaskinnut, koska väri on sitten taas omalla tavallaan aika herkullinen.


Muutama viikko takaperin mietin lahjaa yhdelle ihmiselle ja tämä lanka pomppasi silmiini mukavan luonnonläheisten ja silti sopivasti kirpakoiden väriensä takia.

Malliksi huiviin valikoitui Heli Suhosen suunnittelema Simplicitas verkkoneulelehti Ullasta. Malli on nimensä mukaisesti hyvin yksinkertainen ja siksi mielestäni omiaan tämmöiselle langalle, jossa itsessään tapahtuu jatkuvasti jotain.


Tein huivin mallikertoja yhdeksän, koska halusin että reunapitsistä tulee kohtalaisen leveä, enkä ollut varma olisiko lanka riittänyt kymmenenteen mallikertaan. Jälkiviisaana voin todeta, että olisi se varmaan riittänyt, koska sitä vielä muutama gramma jäikin. Parillinen määrä toistoja olisi saanut reunapitsin asettumaan siten, että pitsin sakara olisi ollut kolmion kärjessä. Ensin vähän harmittelin, kun oma pitsini asettui toisin, mutta pingotuksen jälkeen tämä näyttää oikeastaan ihan hyvältä näinkin.

Ainoa muokkaukseni ohjeeseen oli se, että tein päättelyn neuloen ja ilman sakaroiden päihin virkattuja ketjusilmukkalenkuroita.


Lanka oli vaikeahkoa neulottavaa: herkästi halkeilevaa, tahkeaa ja kiharaista. Valmiissa huivissa se toisaalta näyttää hyvältä ja tuntuu pehmoiselta. En nyt kuitenkaan jäänyt  harmittelemaan, että tämä oli ainoa kerä.

16 kommenttia:

 1. Kaunis huivi, ihanat värit! Simplicitas-malliin käy näköjään hyvin tällainen raitalankakin. Minullakin on tuo ohje printattuna, mutta jostakin syystä se on aina jäänyt käyttämättä. Ehkä nyt saan huivistasi lisäintoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on aina vähän vaikeuksia keksiä käyttöä kirjaville langoille, mutta tässä ainakin löytyi ohje joka sopii hyvin.

   Poista
 2. Kaunis huivi siitä tuli ja hyvin riittoisa on lanka ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Langan menekkiä on aina niin vaikea arvioida. Tämä lanka olisi ollut mahdotonta purkaa tahkeutensa takia, joten oli pakko pelata varman päälle.

   Poista
 3. Tosi kaunis huivi! Minulla on käynyt samoin noiden Polkujen kanssa. Olen joskus ostanut niitä muutaman kerän, mutta en tahdo löytää niille käyttöä. Yhden Revontulen tein, josta tulikin tosi kaunis, mutta kun se langan neulottavuus ei ole kovin miellyttävä, niin tehokkaasti estää valitsemasta sitä kerää mihinkään ohjeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo,mä en oikeen tajua näitä kiharaisia lankoja. Tai kai se lampaan villa luonnossakin on kiharaista ja noin, mutta kun nää on kuitenkin pitkälle käsiteltyjä lankoja... Pitää vaan aatella, että lopputulos palkitsee.

   Poista
 4. Kauniisti sait tuhottua ongelmakerän. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Voiskin muuten ottaa jossain vaiheessa semmoisen ongelmakerä haasteen, kun jokaiselta niitä varmaan löytyy.

   Poista
 5. Kaunis huivi!Tuo malli sopii hyvin tuohon lankaan.
  Nyt kyllä alkoi neulotuttaa huiveja! Kaivamaan siis vain noita lankoja jostain kaapin perukoilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää huivin neulontaa, mikäs sen terapeuttisempaa! :)

   Poista
 6. Olipa hyvä ettet laittanut lankaa kirpparille. Langasta tuli kaunis huivi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt mulla on työn alla jo toinen työ pitkään marinoiduista langoista, oon ihan päässy vauhtiin! :D

   Poista
 7. Sievä huivihan siitä tuli :)
  Muistaakseni mullakin on ollut tuota lankaa, ehkä punajuuren värisenä ja väristä kyllä tykkäsin, mutta ei ollut mukavaa neulottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä langassa on ollut hienoja värejä, mutta ehkä ei sitten sen tuntuman takia ei noussut suosioon, kun lopetettiin.

   Poista